Партнер рубрики Події

Міліція з'ясувала джерело чуток про вивезення ікони з Почаєва

Міліція з'ясувала джерело чуток про вивезення ікони з Почаєва
Почаївська ікона Матері Божої
Джерело поширення інформації про імовірне вивезення ікони Матері Божої Почаївської з лаври до Росії з'ясували правоохоронці.

Про це для 20minut.ua повідомив начальник Тернопільської обласної міліції Олександр Богомол.
- Ми зареєстрували джерело. Було звернення людей до одного зі священиків Київського патріархату і воно почало поширюватися, - каже правоохоронець.
Як з'ясували співробітники міліції, дані про вивезення ікони поширювалися на рівні домислів, продовжує Олександр Богомол.
- Проведена відповідна робота, - говорить він.
Нагадаємо, що в Інтернеті масово поширюється інформація, що уже найближчими місяцями відбудеться хресний хід Україною, Білоруссю і Росією і що під час цього ходу ікону можуть замінити на якісну копію.

Довідка
Почаївська ікона Божої Матері - ікона у візантійському стилі. Її у 1597 році монастирю у Почаєві подарувала Анна Гойська. Цю ікону вважають небесною покровителькою Волині. Ікону шанують як у Католицькій, так і в Православній церкві. Утім, деякі дослідники, у тому числі відомий миствознавець Борис Возницький, дотримувалися і дотримуються думки, що ікона у Почаївській лаврі - копія, а не оригінал. Згадно з їхніми тезами, оригінал забрали ченці василіяни, коли у ХІХ столітті їх насильно вигнала з Почаєва царська влада.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:30 Тернопільські рятувальники у вишиванках: «вишиваємо» перемогу разом photo_camera 13:40 Смертельна ДТП біля Старого Вишнівця — зіткнулися дві легківки 13:03 У краєзнавчому музеї виставка борщівських вишиванок та ярмарок народних умільців photo_camera 12:30 Студенти педуніверситету долучились до Національної руханки у вишиванках «Дякуємо ЗСУ» Від читача 12:19 У службі зайнятості Тернопільщини - «єдине вікно» для надання послуг соціально вразливим людям. Зручно, комплексно, інформативно! 12:00 Частково обмежать рух транспорту на важливій транспортній розв'язці у Тернополі 11:20 До смерті побив знайомого — підозрюваному загрожує до 10 років тюрми 10:50 Тернополяни у вишиванках: добірка фото з соцмереж 10:15 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці безкоштовний 10:07 Автопрокат у Тернополі: Вибір автомобілів та умови оренди від компанії «Rent_Cars_Ternopil» (новини компаній) 09:47 На війні загинув захисник з Великих Бірок 09:00 Перекриють рух транспорту на вулицях Замонастирська – Татарська 08:00 16 травня кілька вулиць в Центрі будуть без електрики 22:09 Як Тернопільщина відбудовує Архангельське на Херсонщині: ексклюзивний репортаж «20 хвилин» play_circle_filled photo_camera 22:00 На Тернопільщині будуть заморозки на ґрунті 21:11 На Тернопільщині 15 і 16 травня аварійно відключатимуть електрику. У кого і де не буде світла? 21:00 Якщо буде дефіцит: графік відключення електрики на Тернопільщині 13-19 травня 20:03 На Тернопільщині відкрили будинок для внутрішньо переміщених осіб: які умови та хто зможе поселитися photo_camera 20:00 Кинув коледж і підписав контракт з тернопільською артбригадою 19:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника Віктора Безпалого, який вчиться ходити після поранення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up