«Мільйон дітей моляться вервицю»: на Тернопільщині закликають долучитися до спільної молитви, яку ініціює Папа Римський

«Мільйон дітей моляться вервицю»: на Тернопільщині закликають долучитися до спільної молитви, яку ініціює Папа Римський
  • 18 жовтня пройде всесвітня молитва дітей на вервиці за мир і єдність у світі.
  • По-можливості, закликають робити он-лайн трансляції в мережах «Фейсбук» чи «Інстаграм», що у своєю чергу допоможе розширити спільноту молільників.

«Мільйон дітей моляться вервицю» - під таким гаслом 18 жовтня пройде всесвітня молитва дітей на вервиці, яку започатковує Святіший Отець Папа Франциск. Власне він проголосив місяць жовтень 2019 року надзвичайним місійним місяцем та бажає спрямувати цьогорічну молитовну ініціативу в русло місійності, де діти будуть молитися за всіх місіонарів і численні покликання до цього стану, а також за мир і єдність у світі.

«До такої ініціативи, з благословення Блаженнішого Святослава, Глави і Отця УГКЦ, долучаться у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії, - розповідає голова катехитичної комісії Тернопільсько-Зборівській архиєпархії о. Роман Гриджук. – Ми щиро запрошуємо всіх священиків на парафіях, катехитів у школах, кожного, хто працює з молоддю та дітьми, 18 жовтня, починаючи з 9.00 і до завершення дня, провести молитовну місію дітей кожної парафії – і тим самим долучитися до «живої вервиці» дітей всього світу».

Отець Роман Гриджук наголошує, що «способів реалізації є чимало: у великих містах, селах можна заздалегідь організувати місце для спільного моління вервиці, запросивши не лише дітей катехитичних шкіл, а й усіх інших діточок. Діти катехитичних шкіл можуть стати основою. Можна зробити так, що призначити дітей по черзі читати молитву вголос. Можна розмістити дітей на площі, уклавши таким чином велику вервичку», повідомляє прес-служба архиєпархії.

Відео дня

Отець просить, по-можливості, робити он-лайн трансляції в мережах «Фейсбук» чи «Інстаграм», що у своєю чергу допоможе розширити спільноту молільників

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up