Партнер рубрики Події

Надал сказав, що забудови парку Шевченка не буде

Надал сказав, що забудови парку Шевченка не буде
  • На галявині у парку Т.Г. Шевченка планували збудувати  облаштування рекреаційно-відпочинкового комплексу.
  • Активісти вимагали зберегти зелену зону та влаштовували "Пікніки під модринками". Питання обговорювали на громадському опитування.
  • Виконком, враховуючи результати громадського обговорення, 5 червня скасував усі рішення, які стосувалися облаштування зони на набережній тернопільського ставу.
  • Зокрема, мова ідеться про втрату чинності документів про визначення переможця конкурсу із облаштування такого об’єкту.

Близько місяця тривали обговорення доцільності облаштування рекреаційно-відпочинкового комплексу на набережній Тернопільського ставу. Тернополяни своїм голосуванням не підтримали ініціативу та навіть висловлювали свої протести у вигляді пікніків на місці, де планувалось будівництво.

- На засіданні комісії із вибору інвестора розглядали результати громадського опитування та голосування щодо реалізації інвестиційного проекту із облаштування зони рекреаційно-відпочинкового комплексу на Набережній Тернопільського ставу, - сказав начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека. - Проект пропонується визнати таким, що втратив чинність.

Окрім того, пан Дейнека рекомендував виконкому внести зміни до рішення “Про затвердження результатів конкурсу інвестора”.

Відео дня

Міський голова Сергій Надал прокоментував рішення та зазначив, що якщо громадськість проти - то будівництва у парку не буде.

 

- Місяць тривало опитування опитування громадськості на сайті міської ради, - зазначив Сергій Надал. - Був значний резонанс із даного питання. За результатами голосування, більшість людей, які брали участь були проти будівництва. Якщо тернополяни вважають, що воно не потрібне, моя пропозиція, щоб рішення, яке було прийнято раніше “Про будівництво комплексу” скасувати.

Члени виконавчого комітету проголосували за протокол засідання комісії та відмовили інвестору, що планував проводити роботи у парку. 

- Ми сьогодні говоримо про припинення будь-яких робіт в парку Шевченка. - сказав Сергій Надал. - Якщо людям це буде потрібно, хай це ініціюють по-новому. Тоді ми ще раз це питання розглядаємо. Якщо більшість людей в Тернополі, якщо вони голосують, це означає, що вони небайдужі, говорять, що їм це не потрібно, значить - не потрібно. Ми повинні враховувати думку громади у прийнятті рішень.

Сергій Надал сказав, що інвестору потрібно було "думати головою" та не чіпати дерев у парку, тоді все було б по-іншому. Члени міськвиконкому підтримали рішення. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • тарас

    цьому жадному псу повірити - самого себе намахати
  • Анна

    А пам'ятаєте екоготельв парку Національного відродження? У 2014 році виконком також скасував містобудівні умови на позачерговому засіданні. І що? Вже через два роки будувати почали той же готель, але з іншою назвою. Так би мовити - із соціальною складовою
  • Maksym Popovych

    Мені потрібен басейн і комфортна зона відпочинку.

    А не засраний пляшками і псами газон.

    Нікого не хочу образити!!!

    Та й пару десятків робочих місць та покращення інфраструктури теж не завадило б.

    Але, якщо громада більшістю проти то це треба враховувати.

    Kristina Cherednik reply Maksym Popovych

    Bo ta gromada hochyt tam na halyavy suditu putu puvo I zagaratu.a za baseyn vze treba platutu
  • Pavlo Orestovich

    Щось пішло не так) або Надал хоче на 3 каденцію

    Михайло Королішин reply Pavlo Orestovich

    Очевидно не взяли в список до ВР
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up