Партнер рубрики Події

Міський голова Тернополя: Прибиральники не впоралися, а маршрутки не виїхали з власної вини

Міський голова Тернополя: Прибиральники не впоралися, а маршрутки не виїхали з власної вини
Тернопіль, вул. Лесі Українки 15 листопада 2016 року. Фото Євгенія Цебрій
  • Готувати позов щодо невиконання зобов’язань із прибирання Тернополя на підприємство “Тернопількомуналсервіс” і “вивчати питання” подальшої співпраці з ним буде міськрада, заявив міський голова Сергій Надал на брифінгу 14 листопада 2016 року.
  • Також міський голова оголосив, що маршрутки не виїхали на рейси зранку 14 листопада з вини перевізників.

— Підрядна організація не виконала свої зобов’язання: із 12 одиниць техніки на прибирання вийшли сім. Ми оперативно уклали угоди із будівельними організаціями і вони долучилися до розищення Тернополя, — каже Сергій Надал. — Першочергово спрямували техніку на розчищення доріг для проїзду громадського транспорту. У місті працювали 27 одиниць техніки, а ще 24 — техніка жеків, яку спрямували на розчищення під’їздів до садочків та шкіл, частково — дворів. На жаль, не всюди двори могли розчистити з огляду на машини, які залишили мешканці.

На уточнююче запитання журналіста “20 хвилин” про те, яка саме організація не впоралася, міський голова відповів, що “Тернопількомуналсервіс”. Нагадаємо, це підприємство із луцьким корінням вигравало тендер на прибирання Тернополя уже декілька разів. Комунальне КП “МШЕД”, яке роками займалося прибиранням і мало для цього належну техніку, за каденції Сергія Надала спочатку довели до банкрутства, а потім ліквідували. Міські ЗМІ, до слова, фірму-приватника, яка «утримує Тернопіль в належному стані" пов’язували із заступником міського голови Владиславом Стемковським. Сам пан Стемковський прямо не відповів на питання про свою причетність до фірми. Банкрутство і ліквідацію КП громадські активісти і самі ж комунальники, називали зумисним кроком аби привести на ринок послуг потрібну приватну фірму.

Відео дня

— Ми не використовуємо комунальну техніку для розчищення міста, — каже міський голова.

За словами Сергія Надала, у попередні роки в Тернопі не було подібних випадків колапсу. Утім, міський голова помилився, бо аналогічний випадок стався узимку 2012-2013 років. І тоді також не впорався “Тернопількомуналсервіс”.

Водночас, за словами пана Надала, міськрада таки не залишить ситуацію без реакції.

— Ми будемо вивчати питання щодо подальшої співпраці. Також буде позов щодо невиконання зобов’язань.  Але найлегше відмовитися. Ким їх замінити? — говорить Сергій Надал.

Дійсно замінити, після того, як міськрада під його керівництвом, ліквідувала МШЕД, — ніким.

До слова, як каже Сергій Надал, маршрутки зранку у дні завірюхи не виїхали на рейси з їхньої ж вини.

— Ми прибрали під’їзди до паркінгів маршруток, а зранку з’ясувалося вони не прибрали уже свої території. Тож почали їх розчищувати, і, на жаль, зранку вони не виїхали, — Будуть штрафні санкції, якісь інші, — підсумовує міський голова.

Разом з тим, хочечо наголосити, що приблизно 40% міських маршруток працюють в форматі комунального підприємства «Тернопільміськавтотранс». Тобто, вони, по суті, комунальні. Але і вони не виїхали.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (38)
  • Igor Ber

  • Олена Ковальчук

  • Олена Ковальчук

    В своїх дворах люди самотужки почистили двори а потім та гнида прозвітує що то йога заслуга сам з лопатою бігав !
  • Anonim

    пропоную на сайті міської ради внести петицію-Вручити грамоту Надалу С.В.як  заслуженому двірнику м.Тернополя ! Вручити Стемковському грамоту- заслужений брехун м.Тернополя.Вручити іменні подарунки -лопати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up