Партнер рубрики Події

Міськрада не дозволила провести благодійний ярмарок у Тернополі (ОНОВЛЕНО)

Міськрада не дозволила провести благодійний ярмарок у Тернополі (ОНОВЛЕНО)
Зібрати кошти на лікування семирічного Русланчика Кравця, продаючи домашню випічку, хотіли тернопільські активістки. Однак в міській раді не дали дозволу на проведення благодійного ярмарку.

Звернення щодо проведення благодійного ярмарку в Тернополі активістка Оксана Бучковська написала 17 лютого, занесла у відділ звернень громадян міської ради.

 - Звернення було написане на ім’я мера Сергія Надала, - розповідає Оксана. -  Мені сказали згодом прийти у той же відділ, аби дізнатись результат. То там і сказали, що дозволу немає. Його просто не дали.

Відео дня

А відмову навіть не прокоментували. Сама активістка вже напекла пряників на запланований ярмарок, тож тепер хіба може продати їх бажаючим в інтернеті. А тим, хто хотів долучитися до випічки, чи вже напік печива, пропонує зробити аналогічно, або просто занести смаколики до хворого хлопчика у лікарню.

Провести ярмарок активістки хотіли 28 лютого біля магазину "Молоко". Обіцяли збереження громадського порядку, та й кількість учасниць була обмеженою - до 10 людей.

Нагадаємо, семирічному Русланчику Кравцю потрібно 112 тисяч євро на пересадку кісткового мозку. Лікарі дали буквально кілька тижнів на збір коштів, аби лікування було ефективним.

Відповідь міської ради:
У міській раді пояснюють, що не відмовили, а запропонували обрати інше місце, оскільки обране місце по вул. Сагайдачного (навпроти магазину "Молоко") не передбачене для проведення ярмарки, адже є багатолюдною пішохідною зоною, особливо в неділю. Ярмарок запропонували перенести до пам'ятника Івану Франку або Данилу Галицькому, щоб не заважати пішоходам.

Довідка:

Усім тим, хто бажає долучитися до фінансування лікування хлопчика, нагадуємо реквізити:

Картка ПриватБанку 5168 7573 0078 5617 (гривнева)).

Додаткова інформація за телефонами:
097-663-12-60 - мати Кравець Марія 
097-149-05-35 - батько Кравець Юрій 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up