Партнер рубрики Події

Міськрада розщедрилася. "Файні картки" отримають навіть першачки без прописки

Міськрада розщедрилася. "Файні картки" отримають навіть першачки без прописки

«Бонус-плюс» підготували міські чиновники для тернопільських школярів. Файні картки для проїзду у громадському транспорті обіцяють зробити безкоштовно усім першокласникам.

Як розповідає головний інспектор шкіл міського управління освіти Ірина Маланчук, тернопільські школи цьогоріч готові прийняти близько 3000 першокласників.

- Для популяризації "Файної картки", міський голова прийняв рішення, аби всі першачки могли її отримати зовсім безкоштовно. Вона даватиме право на пільгову оплату проїзду у громадському транспорті – 50% від загальної вартості, - розповідає вона. – Ми розіслали по школах перелік вимог до фото і таблиці, до яких секретарі мають внести персональні дані кожної дитини.

Окрім того, наразі ведуться перемовини про можливість розрахунку даною карткою в шкільних їдальнях, а також про надання певних пільг під час покупок товарів в окремих торговельних мережах міста, повідомляє міський голова Сергій Надал.

Відео дня

Файні картки першокласникам планують вручати на святі Першого дзвоника. До слова, пан Надал таки дійсно розщедрився. Адже діти з районів, які незареєстровані тут, чи переселенці також зможуть отримати картку. Враховуючи те, що міська рада вже більше року «тероризує» батьків іногородніх дітей, аби ті додатково платили кошти за відвідування садків, то першачкам вирішили кинути «кісточку».

Нагадаємо, що за виготовлення "Файної картки" жителі Тернополя, у тому числі учні, мають заплатити 57 грн. На жаль, дізнатися про те, скільки учнів мають такі електронні носії розрахунку в громадському транспорті, не вдалось. Директор ТОВ «Системний зв’язок» Віталій Васильків впродовж кількох днів «поза зоною». А його співробітниця в телефонному режимі так і не змогла чітко дати відповіді на питання, він у відпустці чи ні. Сама вона інформацією по картках не володіє.

Журналісти «RIA плюс» запитали у тернопільських батьків, чи раді вони подарунку чиновників. Думки розділилися.

- Мені зручно, аби картку виготовили у школі. Не треба нікуди ходити, стояти в чергах, платити гроші. Централізовано зроблять і дадуть – чудова ініціатива! – зауважує Оксана Мацевко.

Є серед мамів і невдоволені.

- Для чого ці «подачки»? Створили батькам зайвий клопіт. Передзвонили зі школи і сказали, що за пару днів треба надіслати фото, яке повинно відповідати багатьом критеріям. І обличчя – від 50 до 80%, і фон білий, і розмір не більше 2 мегабайт… Потрібно було йти до фотографа. Не розумію, чому не можна було зібрати всіх дітей, зробити такі фотографії, як потрібно, навіть за гроші, - говорить пані Дарина. – Частина дітей на відпочинку, хтось на морі, хтось в бабусі. Сказали в останній день, треба кидати всі справи і бігти робити фото. Серед наших 31 дітей навіть половина не «горіла» бажанням отримати ту картку. Лише дирекція наполягала, аби ми не вирізнялися серед інших.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Андрій Чорний

    А нічого що Учнівський квиток який видають у школі і так безкоштовний ? і що це лише карта яку придумали нещодавно має невиправдану ціну у 57 грн.
  • Vadim Yasinskiy

    А для чого тоді ці картки, якщо іногородні їх отримають?
  • Петро Білецький

    З барського плеча
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up