Бойові та мисливські рушниці, газові пістолети і навіть граната: що тернополяни добровільно приносять у поліцію

Бойові та мисливські  рушниці, газові пістолети і навіть граната: що тернополяни добровільно приносять у поліцію

За дев'ять днів жовтня жителі області принесли 110 одиниць зброї: 18 нарізної армійських зразків та 5 нарізної мисливської. Частина цієї зброї перебуває на стадії реєстрації. Здали також і 244 одиниць боєприпасів та 14 спецзасобів.

В перший тиждень здачі зброї серед іншого мешканці краю принесли 11 спецзасобів, зокрема 5 одиниць газової зброї та 6 пристрої з гумовими кулями. Окрім цього працівники поліції вилучили 1 гранату, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Правоохоронці наголошують, що здати будь-яку зброю як зареєстровану, так і ні можна у будь-якому відділі чи відділенні поліції і не нести за це жодної кримінальної відповідальності. Такий шанс для українців, і жителів Тернопілля зокрема, випадає кілька разів на рік під час "Місячника добровільної здачі зброї".

За дев'ять днів жовтня нагодою вирішили скористатися жителі області. Вони принесли 110 одиниць зброї: 18 нарізної армійських зразків та 5 нарізної мисливської. Частина цієї зброї перебуває на стадії реєстрації. Здали також і 244 одиниць боєприпасів та 14 спецзасобів.

Відео дня

Добровільно приніс та здав предмет, ззовні схожий на пістолет з надписом «BLOW C 06», житель Кременецького району. Зброю чоловік знайшов ще наприкінці вересня неподалік автобусної зупинки. Знахідку заховав на території власного домогосподарства.

Пістолет мешканець Кременеччини приніс до місцевого відділу поліції у рамках місячника добровільної здачі зброї.

Нагадаємо, з 1 жовтня на Тернопільщині триває місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.

Правоохоронці звертають увагу, що за незаконне поводження з вогнепальною чи холодною зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами законом передбачене позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Якщо особи у визначений термін громадяни добровільно здадуть предмети з обмеженим обігом, то в подальшому після оформлення відповідних документів вони зможуть зареєструвати цю зброю і використовувати її на законних підставах.

Тож ще до 31 жовтня громадяни можуть передати до відділів та відділень поліції небезпечні предмети, уникнувши при цьому покарання.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up