Партнер рубрики Події

Митрополит Епіфаній у Тернополі. День перший: що робив і з ким спілкувався (РЕПОРТАЖ)

Митрополит Епіфаній у Тернополі. День перший: що робив і з ким спілкувався (РЕПОРТАЖ)

Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідує Тернопіль. У перший день свого візиту, а саме 20 травня, Митрополит освятив дзвони кафедрального собору святих рівноапостольних Костянтина та Єлени.

Новий собор розташований на перетині вулиці Тарнавського/Київської. Наразі храм ще будують.

На спільну молитву та освячення дзвонів прийшли чимало тернополян. Дехто заходив на територію храму, а хтось спостерігав за дійством за огорою на тротуарі. Деякі віряни прийшли щоб побачити митрополита та отримати благословіння. Побачити Епіфанія зібралось і чимало місцевних чиновників та їх сім’ї – представники міськради, обласної ради та адміністрації, депутати та відомі у місті особи.

Відео дня

Коли митрополит приїхав – його оточили віряни.

– Прийшла на освячення дзвонів та за благословінням нашого митрополита. Наша церква нарешті отримала автокефалію. Це знакова подія для всіх нас і ми маємо об’єднатися навколо церкви, - розповідає тернополянка пані Тетяна. 

Багато людей прийшли з дітьми. Порядок забезпечували поліцейські, оскільки людей зібралось чимало.

Сам Епіфаній під час своєї промови нагадав про коронавірусну хворобу та закликав усіх дотримуватися карантину і з Божою допомогою ми здолаємо хворобу.

– Багато залежить від кожного із нас. Якщо ми будемо дотримуватися елементарних обмежень, то побачимо, що ця хвороба поступово відійде. Більше року ми перебуваємо у цій боротьбі та протистоїмо цьому вірусу, який, на жаль, забирає життя багатьох людей, тому ми повинні бути відповідальні і побачимо, що Господь, крок за кроком буде допомагати та сприяти нам.

Також митрополит подякував та благословив усіх, хто долучився до зведення храму.  

Після служби митрополит поблагословив прихожан, які вишикувались біля храму та на кілька хвилин зайшов до церкви.

Після освячення дзвонів митрополит зустрівся з батьками та дітками, хворими на спинально–м’язову атрофію. Він закликав об’єднати зусилля та врятувати дітей, які мають цю рідкісну генетичну хворобу, щоб вони мали можливість жити повноцінно.

Митрополит перебуватиме у Тернополі три дні з 20 по 22 травня. Він планує зустрітися з молоддю, освятити хрест біля храму Різдва Пресвятої Богоролиці, відвідає Свято–Троїцький духовний центр, де проведе там літургію. Також Митрополит візьме участь у відкритті міжнародного фестивалю духовної пісні «Я там, де є благословіння».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (90)
  • Ніна Макогонюк

    Цікаво хто його визнає за митрополита? Самозванець!!!!

    Ніна Макогонюк reply Ніна Макогонюк

    Володимир Демчишин Онуфрія визнає весь православний світ  а вашого такі як він сам

    Володимир Демчишин reply Ніна Макогонюк

    Ніна Макогонюк самозванець це Онуфрій
  • Andrey Zozulya

    Иуды.
  • Олег Петровський

    Лже митрополит

    Олег Петровський reply Олег Петровський

    Володимир Демчишин то якраз Сірошку Доменка, треба в Турцію нехай там і піариця

    Олег Петровський reply Олег Петровський

    Владимир Данченко

    Володимир Демчишин reply Олег Петровський

    Олег Петровський то у лаврі розанлось самозванців яких пора вже на родіну до Кирила

    Владимир Данченко reply Олег Петровський

    Олег Петровський Лже олег
  • Софія Баран

    Запрошуємо на навчання Без ЗНО у Львівський Міжрегіональний центр ПТО художнього моделювання та дизайну учнів 9-11кл 0963550286. Державний заклад
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини Від читача 09:57 Ефективна співпраця на допомогу людям 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up