Партнер рубрики Події

Мобілізація на Тернопільщині — у військкоматі повідомили, кого найбільше потребують в ЗСУ

Мобілізація на Тернопільщині — у військкоматі повідомили, кого найбільше потребують в ЗСУ

Що треба знати обмежено придатним до військової служби, в яких фахівцях невійськових спеціальностей є зараз велика потреба і яких воїнів потребують ЗСУ, повідомили в Тернопільському обласному центрі комплектування і соціальної підтримки.

Територіальні центри комплектування Тернопільської області, не зважаючи на послаблення активності громадян у порівнянні з першими місяцями 2022 року, продовжують виконувати поставлені завдання щодо призову громадян України по мобілізації, зазначив заступник начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки – начальник сектору мобілізаційно – оборонної роботи Тернопільського ОТЦК СП полковник Микола Бойко.

Про це повідомили в Тернопільському обласному центру комплектування та соціальної підтримки.

Які невійськові спеціалісти потрібні

— Бойові підрозділи, які ведуть активні бойові дії, потребують вмотивованих та самовідданих воїнів, які після визначеної підготовки у навчальних центрах, в тому числі, і за кордоном, зможуть підставити міцне плече тим, хто воює вже довгий час. Але поряд з бойовими спеціальностями є велика потреба у фахівцях по ремонту техніки, озброєння, з питань логістики, бухгалтерах, кухарях та інших, здавалося б, зовсім не військових спеціальностях, — зазначив полковник Микола Бойко.

Відео дня

У військкоматі нагадують, що вік призову громадян по мобілізації від 18 до 60 років, вони мають бути придатними до військової служби, а саме головне – мати свідоме розуміння та бажання захищати країну.

А обмежено придатні до військової служби згідно висновку ВЛК – можуть бути мобілізовані, але проходити службу будуть у військових частинах забезпечення, установах та навчальних закладах МОУ, а також у територіальних центрах.

Що означає отримання повістки

Також, в обласному центрі комплектування та соціальної підтримки нагадали, що триває оповіщення громадян та у різних місцях видають повістки, згідно з якими, військовозобов`язаний повинен прибути у ТЦК СП, звірити свої облікові дані та пройти медкомісію.

— Призов та відправка на навчання з подальшим комплектуванням військових частин відбувається не одразу, а за потреби у відповідності до військового фаху військовозобов‘язаного, — йдеться у повідомленні. — Тобто, отримавши висновок ВЛК про придатність та при відсутності підстав, які надають право не бути призваним чи мати право на відстрочку — це не означає негайну відправку до війська. Усе визначає потреба у комплектуванні саме за певною спеціальністю.

У подальшому, військовозобов’язаних направляють до навчальних центрів, де вони проходять підготовку за своїм фахом.

На зображенні може бути: 1 особа та текст

 

Читайте також:

Мобілізаційний план представлять наступного тижня, – Зеленський

Президент доручив знайти рішення щодо мобілізації та демобілізації захисників

«Люди у військовій формі спиняють авто та перехожих». У Тернополі чергова спецоперація: як діяти

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Робота Тернопіль

    Телеграм канал прошу підтримати 👇
    https://t.me/RobotaFaineMistoTernopil

keyboard_arrow_up