Модне літо у Тернополі: що у тренді? Фоторепортаж з вулиць

Модне літо у Тернополі: що у тренді? Фоторепортаж з вулиць
  • Літо 2021 вносить свої корективи у моду Тернополя. На вулицях міста часто зустрічаються люди, які ніби «зійшли» з фотографій Instagram та Pinterest. Хто за зручність, хто за красу, а дехто поєднує у своєму образі і те, і інше, привертаючи увагу перехожих екстравагантним одягом.

  • У що одягаються тернополяни цього літа? Чи слідкують за модними трендами? Які кольори в одязі полюбляють? Що носити влітку, аби виглядати стильно? 

Що носять жінки 

Тернополянки, попри літню спеку та незалежно від віку, не бояться експериментувати із яскравими та неординарними «луками». Багато хто надає перевагу легким сукням. Від їх різноманіття очі розбігаються: із відкритими та закритими плечима, приталенні і вільні, міді- чи максі-довжини, із безліччю принтів – починаючи від леопардового і закінчуючи класичним «у крапочку» та квітковими, що знову у тренді цього літа. Жінки обирають плаття переважно нюдових кольорів, трапляється також червоний, чорний і білий. Взуття теж носять різне: від босоніжок світлих кольорів, туфлів на низькому каблуку та на шпильці до кедів, кросівок та черевичків. Щодо аксесуарів – переважають сумки, сонцезахисні окуляри різної форми, годинники та браслети.

Чимало тернополянок – фаворитки ділового стилю одягу. Тут дивують фасони костюмів: «трійки», укорочені і подовжені піджаки та жакети, брюки класичного крою і шорти у поєднанні з топами, футболками і майками. Дехто поєднує піджаки з джинсами, що теж зараз актуально. На відміну від суконь, щодо ділового стилю переважають яскраві кольори – блакитний, синій, зелений. Взуття, здебільшого, базових кольорів – босоніжки на шпильці, на високій і низькій платформі, закриті і відкриті, туфлі-«балетки» та кросівки. Аксесуари незмінні – різної форми сумки, клатчі, гаманці, сережки, підвіски і браслети.

Відео дня

Не вийшли з моди і довгі спідниці, однак поєднання їх з верхнім одягом урізноманітнилось. У тренді серед тернополянок – носити спідниці разом із легкими блузками, сорочками, футболками, топами і «безрукавками». Кольори, що трапляються у таких образах найчастіше – чорний, блакитний, оранжевий та чимало світлих відтінків. Взувають до «луків» із спідницями переважно нюдові босоніжки, кеди і кросівки. Аксесуари – зазвичай сумки на ремінцях чи рюкзаки, наручні годинники, браслети і, як не дивно, кепки та бейсболки.

Для декого із тернополянок модні літні тренди ніякої ролі не грають. Жінки намагаються одягатись якомога легше і простіше. Вони носять джинси, спортивні штани і шорти, до них підбирають укорочені топи, блузи з відкритими плечима та футболки. Іноді поверх цього носять білі сорочки або ж у клітинку. Із взуття переважають яскравих, або ж навпаки – чорних і білих кольорів кросівки, кеди (багато тернополянок обирають Converse) та босоніжки на низькій підошві або із шнурками-зав’язками. Доповнюють свої образи знову ж таки сумками, сонцезахисними окулярами, ланцюжками та браслетами.

Щодо вподоби тернополянкам, запитали у них журналісти «20 хвилин».

«Не те, щоб я ретельно слідкувала за трендами, але моніторю поради стилістів, що краще між собою поєднувати. Якщо це трендова річ, але мені в ній не зручно, то я її не одягну. Цього літа в моєму гардеробі буде переважати легкий одяг. Нещодавно придбала ніжну лавандову сукню з квітковим принтом, яка зараз в тренді. Також ношу топи яскравих кольорів, штани кльош. Цього літа хочеться добавити легкості в образи, але в той же час вирізнятись кольорами. Щодо аксесуарів, додаю лише маленькі деталі, які підкреслюють образ, але не роблять його «важким», – розповідає Юлія Пацкаль.

«Влітку я намагаюсь носити світлий одяг, бо, відповідно, в чорному, темному буде спекотно. Щодо трендів, то не завжди їх дотримуюсь, бо не у кожному випадку вони мені підходять, іноді їх не розумію. Вдягаю зазвичай лише ті речі, які мені подобаються. Якщо вони відповідають моді, то я рада, якщо ж ні – нічого страшного, так вже сталось», – ділиться пані Катерина.

Що носять чоловіки

Тернополяни-«мужчини» у підборі одягу менш вибагливі та консервативні. Переважають прихильники базових і легких літніх речей. Чоловіки одягають однотонні футболки світлих чи темних кольорів чи білі сорочки із комірцем нарозхрист, джинси різних відтінків і крою– класичні, розкльошені, slim fit і skinny. Щодо взуття – переважають кросівки і кеди, рідше – черевики і сандалі. Доповнюють свій образ годинниками, сонцезахисними окулярами, спортивними та smart-браслетами і стриманими, ледве помітними перстнями.

Фаворитів спортивного стилю не менше. Хтось поєднує переважно чорні балонові шорти із футболками максимально яскравих кольорів (червоний, оранжевий, жовтий), хтось – із білою сорочкою із комірцем-апаш. Взувають мужчини темні або ж світлі кросівки разом із високими носками, із аксесуарів обирають модні останнім часом панамки, бананки, а також класично – годинники і тонкі браслети із різних металів або гуми.

Досі актуальними залишаються звичайні джинсові, шорти-бермуди та карго шорти із легкої тканини. Тернополяни одягають їх разом з сорочками блакитного, салатового та світлих кольорів у дрібну клітинку, однотонними стрейчевими футболками, хтось, попри спеку, доповнює образ шкіряними куртками-«косухами» чи базовими светрами на «блискавці». Чоловіки носять із такими «луками», здебільшого, кросівки і кеди. Із аксесуарів – переважно рюкзаки та сумки на поясі, годинники та сонцезахисні окуляри.

Частина чоловіків, незважаючи на те, що сонце на тернопільських вулицях палить немилосердно, очевидно, мерзнуть, тому навіть влітку не розлучаються із улюбленими светрами та світшотами, а ще – джинсовими куртками. Під верхній одяг беруть футболки і майки – здебільшого, яскравих кольорів: рожевого, синього, зеленого, оранжевого, або ж білі футболки із оригінальними малюнками і принтами. Носять все це із класичними джинсами чи чорними штанами. Взувають тернополяни, зазвичай, спортивні кросівки або ж легкі, текстильні тканинні. Аксесуари – рюкзаки та сумки через плече, годинники.

Які речі чоловіки носять влітку та які кольори їм найбільше до вподоби – «20 хвилин» запитали у перехожих.

«Переважно, у літні спекотні дні я ношу легкий одяг, щоб мені не було жарко. Люблю більше темні речі, бо темні кольори – це добре. Я не фанат брендових марок одягу, хоча можу виділити кілька хороших фірм, приміром, мені подобається взуття від Nike, одяг North Face. Якщо у квартирі, то ходжу без одягу, бо це класно», – ділиться тернополянин Андрій.

«Зазвичай, влітку я ношу сорочки, футболки і джинси. Іноді одягаю куртку, бо часто мерзну. Я намагаюся підбирати речі в стилі «грандж», і взуття теж. Мені дуже подобаються кеди. Не люблю кросівки, і в мене тільки нещодавно з’явилась одна пара. Взагалі, мені плювати на кольори, плювати на фасони, я часто приходжу на «секонд» і підбираю речі, які подобаються чисто візуально. Маю досить багато чорного в гардеробі, є декілька білих речей, але переважно обираю різнокольорові речі. Також мені подобаються сорочки в клітинку і оверсайзні смугасті футболки. Моя ікона стилю – Курт Кобейн, і лук Кобейна влітку відрізнявся від луку Кобейна взимку тим, що у холод на ньому були пальто і шапка. У мене ситуація аналогічна», – розповідає Остап Грицишин.

«Я не сказав би, що дотримуюсь якихось трендів, мені просто подобається ходити у вінтажному одязі, бо це щось канонічне, типу як гарант якості. Наприклад, джинси Levi`s чи якісь кросівки New Balance. Впринципі, одягаю все, що мені подобається. Ще я дуже «метаюся» між вінтажними і спортивними речами. Мені подобається одяг від Adidas і я теж часто його ношу. Кажуть, що влітку варто ходити у світлому, бо не буде жарко, але я не звертаю на це уваги. Можу одягнути і щось темне, не важливо. Я часто мерзну, через це ношу з собою багато різних речей, аби вдягнутись на всякий випадок, якщо стане холодно. Частіше ходжу в якихось штанах і светрах, ніж у футболках та шортах», – каже Денис Сеньків.

Авторка –Юлія Іноземцева

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • pitersuperfly

    Модняки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up