Партнер рубрики Події

Можливо, водіям доведеться міняти права кожні 5-15 років

Можливо, водіям доведеться міняти права кожні 5-15 років
  • На посвідчення водія додадуть мікрочіп. Також змінять термін дії та підкатегорії.
  • Зміни готують внести в закон «Про дорожній рух» та ПДР України.
  • Інформація щодо зміни терміну дії водійського посвідчення до сервісних центрів не надходила.

 

Нововведення, які очікують українських водіїв найближчим часом, оприлюднила на своїй сторінці в «Фейсбук» заступник глави МВС щодо євроінтеграції Анастасія Дєєва.

На посвідчення водія додадуть мікрочіп. Також змінять термін дії та підкатегорії. Такі зміни готують внести в закон «Про дорожній рух» та ПДР України.

Але крім того, Дєєва анонсує зміну терміну дії посвідчень водія. За її словами, це від 5 до 15 років - в залежності від категорії транспорту. Все для того, аби періодично перевіряти знання та навички водіїв. За словами заступника глави МВС, «перегляд термінів посприяє більшій безпеці дорожнього руху».

Відео дня

Пані Дєєва анонсує і впровадження нових стандартів з підготовки і екзаменації водіїв. Та перегляд категорій автотранспорту.  

  • Мені подобається, що команда МВС не зупиняється на виконанні зобов’язань перед ЄС, але розробляє по-справжньому нові підходи і вдосконалюється з кожним днем, - пише у «Фейсбук» Анастасія Дєєва.

Ці новації, ймовірно, примусять українських водіїв підучити правила дорожнього руху та знову розкрити гаманці.

Новина набула резонансу. У соцмережах тернополяни активно обговорюють майбутні зміни. І ми не побачили жодного допису, де б підтримали новації.

  • Я вважаю, що на стадії законопроекту-піару воно і залишиться та навіть не дійде до сесійної зали, - пише Ігор Кулик. - Навіть якщо і дійде, то навряд чи бодай один десяток депутатів проголосує. Серед них також є значна кількість, що отримували посвідчення водія "у презент". А морочитись із всякими замінами - дурня повна.

Тернополянин погоджується: зміни вносити треба. Хоча б для тих осіб, котрі у похилому віці керують транспортними засобами. Мовляв, за станом здоров’я їм важко орієнтуватись на дорозі. І такі водії – чимала небезпека для інших учасників дорожнього руху.

  • Треба ж на законному рівні витягувати з громадян гроші, - пише тернополянин, юрист Володимир Малишевський. - Скоро ми всі чіповані будемо. Внутрішній ID паспорт, закордонний паспорт, водійські права, на підході безстрокова банківська карта з чіпом… Скоро знатимуть не тільки, чи я є на місці. А й те, чи у ванній, чи в авто.

У всьому іншому наведено порядок. Залишилось лише з цим навести лад, кепкує в соцмережах Олександр Дідух. Мовляв, заммiнiстра також повинна щось робити…

  • На даний час, у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України №511, посвідчення водія видається терміном на 30-ть років, - запевнив провідний спеціаліст сектору кадрового забезпечення та зв’язків з громадськістю сервісного центру Василь Барановський. - Інформації щодо зміни терміну дії водійського посвідчення до сервісних центрів не надходило.

Управління транспортними засобами, згідно з чинним законодавством України, можливе лише за наявності  посвідчення водія відповідної категорії, нагадують у сервісному центрі.

  • Водійські права видаються на підставі медичної довідки, свідоцтва про проходження навчання в автошколах і здачі спеціальних іспитів в територіальному сервісному сервісному центрі МВС, - каже Василь Барановський.

Специфіка процедури отримання посвідчення водія багато в чому залежить від категорій, які включені в дане посвідчення. В більшості випадків отримання водійських прав розділяється на 3 етапи.  Це навчання в автошколі, складання іспитів у територіальному сервісному центрі та, власне, отримання посвідчення водія, обмін якого вартує 201 грн.

Довідка

На Тернопільщині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у Тернополі, Кременці, Чорткові, Підгайцях і Теребовлі. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 9.00 до 18.00, субота – з 9.00 до 16.45. Неділя, понеділок – вихідні.

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Anonymous

    Ну нє,я мав на увазі-шо вже всьо поробили,ну там корупцію побороли,зарплати європейські,безробіття нема,ніде не воюют,до нас зо всього світу їдут лікуватисє,вчитисє в університетах,на заробітки з європи до нас їздят,о тоди вже можна такий замут з правами робити і брехня,шо в нас старші люди більше аварій роблят,наоборот найбільше аварій в нас роблят рагулі.

    Герасимчук Ростислав reply Anonymous

    Згоден, рагулі з навколишніх сіл, які впринципі завжди бухі.
  • Anonymous

    курваблять
  • Герасимчук Ростислав

    Головне побільше незручностей створити водіям та побільше з них витягти бабла. Коли ж ви вже нажеретесь свині?

    Piter Savka reply Герасимчук Ростислав

    Ти давай краще сідай і вчи ПД, бо будеш пішкарусом їздити

    Надкерничний Тарас reply Piter Savka

    бозю яке ти дурне

    Ткаченко Наталя reply Надкерничний Тарас

    Герасимчук Ростислав reply Piter Savka

    Anonymous reply Герасимчук Ростислав

    А то що за придурок?

    Герасимчук Ростислав reply Anonymous

    Такі обіжені судьбою по ночах в машини стріляють та вікна в них вибивають, так би мовити самореалізуються, тому що немають чачки самі

    Piter Savka reply Герасимчук Ростислав

    Бачу шо єдиний хто обіжений судьбою це ти, розумом обділили. Тільки одні фантазії

    Герасимчук Ростислав reply Anonymous

    То Piter Savka в реалі.

    Piter Savka reply Герасимчук Ростислав

    Ха ха.....  думаю шо за чувак, а то ти першого попавшого з підходящою фамілією знайшом і поставив . Тобі в СБУ працювати, прибиральником.

    Герасимчук Ростислав reply Piter Savka

    та краще в сбу прибиральником, ніж таким блохером як ти

    Герасимчук Ростислав reply Piter Savka

    В Мене хоч тачка є. Так що заздри мовчки, блогер.

    Piter Savka reply Герасимчук Ростислав

    Жигули это машына, кто не имел жигули - тот не мущина :)
  • Anonymous

    можливо, ідея і непогана (при умові, що права мають видавати мінімум на 20-25 років, а не 5-15), але як завжди в нас все зведеться до збирання грошей "рішалами"....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up