На Бережанському склозаводі звільнили 453 працівників

На Бережанському склозаводі звільнили 453 працівників
Близько 60% працівників Бережанського склозаводу пішли з роботи за “згодою сторін”. Люди стають на облік у центрі зайнятості. Керівництво заводу обіцяє взяти всіх на роботу з лютого.

 

— В Україні серйозно впали обсяги продажів нашого скла, — коментує ситуацію голова правління ВАТ "Бережанський  Склозавод" Володимир Гайдукевич. — На складах назбиралося багато залишків, і ми прийняли рішення розпродувати їх, а основне виробництво зупинити. З людьми досягнули домовленості, що вони підуть “за згодою сторін”. Фактично люди не залишаться без засобів до існування — стануть на біржу і там отримуватимуть до 70% свого окладу. Коли ж ми відновлюватимемо виробництво — наймемо їх знову. Втрачати спеціалістів — не в наших інтересах.

Відео дня
an>

Бережанський склозавод — єдине в Україні такого масштабу підприємство з виготовлення склопосуду. Тут кажуть, що причиною спаду продажів стала як економічна криза, так і насичення ринку дешевим і низькоякісним турецьким та китайським товаром. Часто цей товар потрапляв до України в обхід митниці. Тепер через ріст долара закордонні товари подорожчали і їх на ринку стало менше. Попередній обсяг продажів бережанського заводу потрохи відновлюється.

— Плануємо з лютого запускати піч і відновлювати виробництво, — каже Володимир Гайдукевич. — Тоді й будемо наймати працівників.

В обласному центрі зайнятості кажуть, що, окрім випадку в Бережанах, масових звільнень працівників на Тернопіллі не було. Однак число безробітних в області поступово зростає. Порівняно з листопадом минулого року, їх зареєстрували на 21% більше. На одне вакантне робоче місце зараз претендує 14 осіб.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    Можливість заробляти гроші в інтернеті, не вкладаючи при цьому ні цента. Все легально. Потрібно лиш раз в день заходити в інтернет не більше ніж на 5 хв. Сюди: http://Razbogatey.com/?ref=909798,і тут зареєструватися
  • Anonymous

    на заводі роками керувала "Галина",при якій завод чудово працював -під заводом кожного дня стояло на кілька фур,котрі забирали продукцію.в цей час продукція заводу продавлася по всій Україні,були фірмові магазини в Німеччині та Італії.Але кілька років тому комерційний директор заводу за підтримки окремих акціонерів провели збори колективу та усунули"Галину"від керівництва,а після того сам став керівником.саме з того моменту завод вмер у прямому розумінні.

    Anonymous reply Anonymous

    це у нас хронічна біда - сірятина зжирає професіоналів,бо думає що бабла матиме більше,а виходить навпаки

    Anonymous reply Anonymous

    Дуже сумно, що так сталося. Сподіваюся, що скоро почуємо про успіхи "Галини" у новій справі. Нехай їй щастить у всьому. Життя продожується.
  • Anonymous

    Я наприклад немаю часу тупо лазити по базарі чи магазинах, тому мене цікавить: невже на заводі нема людини яка б рекламувала продукцію через оголошення, ролики і т.д. Зараз перед святами я би з радістю придбала щось для подарунків але де??? Може є точки на базарі, може є якийсь магазин. Невже важко це зробити, а таких як я тисячі. І газету читає багато тернополян!

    Anonymous reply Anonymous

    Якщо я не помиляюся, то на Західному ринку є їхня точка, де можна придбати їхню продукцію
  • Anonymous

    а в європі попробуй купити щось бережанське, не думаю, що суди так вже й важко пробитись. я завжди привожу бережанське скло з дому і тут всім хто його бачив в мене подобається.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up