Партнер рубрики Події

На благодійному концерті у Тернополі збирали гроші на «пташку» для ЗСУ: фоторепортаж

На благодійному концерті у Тернополі збирали гроші на «пташку» для ЗСУ: фоторепортаж
  • У торговому центрі «Подоляни» 24 вересня організували великий благодійний концерт. Під час нього збирали кошти на дрон для 422 окремого стрілецького батальйону ЗСУ.
  • Тернополяни, які бажають підтримати ініціативу волонтерів, ще можуть долучитись. Адже грошей на закупівлю дороговартісної техніки бракує. Розповідаємо, як допомогти!

У холі ТРЦ «Подоляни» 24 вересня зібрались десятки тернополян та гостей міста. А все тому, що тут влаштували благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України.

Відео дня

Захід розпочався орієнтовно о 16:30. Глядачі стояли навіть на другому поверсі торгового центру, з нетерпінням очікуючи на виступи.

– До організації концерту доєдналася команда волонтерів з міжнародного «Фонду добрих людей». Вони були присутні упродовж усього дійства і тримали скриньки, куди люди могли задонатити гроші на армію. Для присутніх виступали танцювальні колективи і вокалісти Тернопільщини. Серед них юні танцюристи й співаки,– розповів нам організатор концерту і волонтер Михайло Глядик.

Дійство відкрили хвилиною мовчання, якою вшанували пам’ять усіх, хто загинув через російського агресора. На концерт завітали військовослужбовці, які наразі проходять реабілітацію у Тернопільській міській комунальній лікарні №3, та їхні рідні. За словами пана Глядика, організатори запросили хлопців, щоб ті відволіклись і відпочили. А привела бійців волонтерка Світлана Коруна.

Під час заходу збирали кошти на дрон DJI Matrix 30T для 422-го окремого стрілецького батальйону ЗСУ.

– У цьому батальйоні служить мій рідний брат. Хлопці зараз знаходяться на навчанні, а деякі з них – вже перебувають на бойових позиціях. На даний момент завдяки небайдужим тернополянам, які щодня донатять на банківські рахунки «Фонду добрих людей», ми маємо більшу половину суми на мультикоптер – 275 тисяч гривень. А на концерт покладали великі надії! – додав Михайло Глядик.

Як повідомив нам волонтер 25 вересня, під час дійства на підтримку ЗСУ у «Подолянах» вдалося виручити 26 612 гривень. Однак, коштів на купівлю «пташки» для військових всеодно бракує. Станом на 11:30 25 вересня у «банці», яку відкрив Михайло Глядик, є 300 тисяч гривень. Потрібно зібрати ще у межах 200 тисяч гривень!

Аби якнайшвидше закрити збір на дрон, говорить Михайло Глядик, у неділю, 1 жовтня, з нагоди свята – Покрови Пресвятої Богородиці, на Театральному майдані планують організувати ще один концерт. Цього разу набагато масштабніший, адже триватиме вісім годин. На нього запросили відомих співаків – Іллю Найду, Надію Гураль та інших, імена яких поки не анонсують.

Але тернополяни можуть вже зараз допомогти з коштами на мультикоптер для наших захисників. Коли дрон куплять і передадуть хлопцям, обіцяє Михайло Глядик, про це обов’язково відзвітують для громадськості. Для тих, хто має бажання долучитися до збору на дрон для 422-го окремого стрілецького батальйону ЗСУ, нижче залишаємо реквізити для донатів:

  • «Приватбанк» – 5457 0825 0952 1782 (Глядик Михайло Степанович);
  • посилання на «банку» від «Монобанку» – https://send.monobank.ua/jar/nfUfm2Nnz
  • номер картки «банки» у «Монобанку» – 5375 4112 0782 3985;
  • картка в доларах – 5375 4188 1438 4491.

 

Читайте також:

У центрі Тернополя просвітяни збирали кошти на дрони для ЗСУ: фоторепортаж

Принеси пластик — допоможи купити безпілотник для ЗСУ: тернополян закликають долучитися до акції

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up