Партнер рубрики Події

На бульварі Вишневецького облаштовують клумбу з «кам’яною річкою». Ми дізналися, яка її вартість

На бульварі Вишневецького облаштовують клумбу з «кам’яною річкою». Ми дізналися, яка її вартість

У Тернополі на бульварі Дмитра Вишневецького, що у мікрорайоні «Аляска», оновлюють центральну клумбу. Згідно з офіційним договором, результат роботи тернополяни остаточно побачать у кінці року, так як робота має тривати до 31 грудня 2023 року. 

Журналісти «20 хвилин» дізналися, який вигляд матиме клумба, чому її ремонтують та скільки на це витратили коштів.

Клумба обійдеться майже в 200 тисяч гривень

За даними сайту державних закупівель, допис «Послуги з благоустрою населених пунктів – поточний ремонт елементів благоустрою по бульвару Дмитра Вишневецького, в м. Тернополі» був опублікований 15 червня 2023 року. Процедуру закупівлі та її завершення було зроблено в один день.

Відео дня

Замовником даної послуги є Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради. Переможцем закупівлі став СПД ФОП Божко Андрій Петрович. За договором, вартість такої послуги — 199 963 гривень. Ці кошти виділяють з місцевого бюджету.

Згідно з офіційними даними, СПД ФОП Божко Андрій Петрович має виконати роботу за шість з половиною місяців, від 15 червня до 31 грудня цього року.

Як зазначено на платформі YouControl, підприємець Божко Андрій Петрович зареєстрований з червня 2003 року. Основним видом діяльності є «Різання, оброблення та оздоблення декоративного та будівельного каменю». Крім цього, є й інші види діяльності, а саме «Оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням», «Роздрібна торгівля залізними виробами, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами в спеціалізованих магазинах» «Інші види роздрібної торгівлі поза магазинами», та ще 5 видів діяльності.

А що було із клумбою?

Як відомо, вісім років тому, у 2015 році, на бульварі Вишневецького провели реконструкцію. Тоді на території було розміщено двохсекційний дитячий майданчик, облаштовано фігурними елементами доріжку бульвару, до якої входить пішохідна доріжка, лавки для відпочинку та освітлення. Окрасою бульвару став водограй, прикрашений металевими квітами, та центральна клумба, облаштована з барвистої мульчі. Тоді цю роботу виконувало ПП «Вікторія-М». 

Ось який раніше мала вигляд ця клумба:

Проте з часом клумба стала у поганому стані, мульчі уже не залишилося. Тож, як кажуть у міській раді, це запланована робота, і мешканці неодноразово звертали увагу на те, що її потрібно привести в належний стан.

— Управлінням житлово-комунального господарства, благоустрою та екології  з підрядною організацією укладено договір на поточний ремонт елементів благоустрою на бульварі Дмитра Вишневецького в м. Тернополі, — зазначила начальниця управління відділом цифрової трансформації та комунікацій зі ЗМІ Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич.

З глечика витікатиме «кам’яна річка»

Дизайн ландшафтної композиції заплановано виконати в середземноморському стилі, із використанням об’ємно-просторової композиції «Глечик», з якого витікатиме «кам’яна річка» із декоративного каміння. Саму ідеї облаштування придумали в Управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології. Передбачається, що дана локація стане новим туристичним елементом на мікрорайоні «Сонячний», зазначила пані Зварич.

В самому ж Управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології говорять, що дизайн композиції — не лише іхня ідея, але й спільний задум, і мешканців міста, і підрядних організацій.

Також в управлінні додали, що крім глечика і «кам'яної річки», викладеної з декоративного каміння, нижче красуватиметься острівець, викладенений з дубової кори.

Автор Андрій Менько

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (151)
  • Viktor Dyshkant

    Псіхи
  • Анна Ребрик

    Треба бабла під час війни  положити в кишені, от і придумують всяку хрень, а люди дивляться та мовчать
  • Читач13

    Що будете робити"нешановні"можновладці,як Європа і США перестануть допомагати,побачивши ваші апетити???
  • Тетяна Куровська

    А кому вона потрібна?

keyboard_arrow_up