Партнер рубрики Події

На Донеччині від кульового поранення пішов з життя контрактник 44-ї бригади Михайло Воронський

На Донеччині від кульового поранення пішов з життя контрактник 44-ї бригади Михайло Воронський
  • У чоловіка вже був бойовий досвід – він служив в Афгані. Контракт з ЗСУ підписав в лютому 2020 р. І це був перший бойовий виїзд в сектор у складі 44-ї бригади.
  • У бригаді запевняють: загинув чоловік не під час бойових операцій. Причину назвуть слідчі, які зараз працюють на місці події.
  • В останню путь проведуть Михайла Воронського у його рідному селі Добрівляни, що в Заліщицькому районі на Тернопільщині.

 

У зоні бойових дій на Донеччині, але не під час виконання службового завдання, від кульового поранення помер військовослужбовець-контрактник 44 бригади Михайло Воронський.

Трагедія сталась 24 липня під час несення служби. Побратими почули постріл. Коли прибігли на звук – Михайло був вже мертвим.

  • Висловлюємо співчуття рідним та близьким зв'язку зі смертю військовослужбовця служби за контрактом, солдата Михайла Воронського, - таке повідомлення з’явилось на сторінці 44-ї окремої артилерійської бригади. - За попередніми даними, військовослужбовець помер від кульового поранення внаслідок необережного поводження зі зброєю. На місці події працюють представники військової служби правопорядку та поліції. Командуванням військової частини призначено службове розслідування.

Як нам стало відомо від власних джерел, нещастя трапилось у зоні бойових дій на Донеччині, де зараз несе службу 44 бригада.

Відео дня
  • Грандіозні плани на життя, оптимізм – і жодних натяків на те, що він може звести рахунки із життям, - поділився один з військових, який добре знав Михайла. – Та й не така він людина – це я можу гарантувати. Тому версію суїциду я особисто одразу б відкидав.

Михайло вже давно не проживав разом з дружиною. Не так давно їздив на весілля до родички в Чехію. Повернувся – підписав контракт на службу в ЗСУ. Досвід мав – за плечима афганська війна.

Кілька місяців у складі рідної бригади провів на полігоні. Не так давно виїхав в «сектор» - на Донеччину.

  • Нормальний чоловік, надійний, принциповий і порядний – таких зараз мало, - кажуть знайомі Михайла. – Дуже спокійний, але водночас, - позитивний. Хотів щось змінити в нашій країні. Не встиг. Його дуже бракуватиме…

В останню путь проведуть Михайла Воронського у його рідному селі Добрівляни, що в Заліщицькому районі на Тернопільщині. Точну дату повідомимо згодом. Наразі невідомо, коли тіло доправлять на батьківщину.

Довідка

Солдат Михайло Михайлович Воронський, 1966 року народження, уродженець Заліщицького району, Тернопільської області. Проходив службу за контрактом у військовій частині А3215 з лютого 2020 року на посаді водія-електрика в одному з артилерійських підрозділів.

Ветеран афганець, активний учасник Революції Гідності, під час служби зарекомендував себе з позитивної сторони.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття родині, друзям, побратимам покійного Михайла. Вічна тобі пам’ять, солдате…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Інуся Музика

    Щиро всім дякую
  • Олеся Мандзюк

    Вічна пам'ять!
  • Лилия Бульчак

    Вічна пам'ять
  • Valentyna Pasterkevych

    Нехай з Богом спочиває. Царство йому небесне.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up