Партнер рубрики Події

На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?

На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
  • Купи піску, ґрунту та демонтовані старі бетоновані конструкції – саме такий вигляд має частина тротуару у мікрорайоні «Дружба».
  • Журналісти «20 хвилин» відвідали місце роботи і порівняли, як змінився об’єкт.

Інформацію про ремонтні роботи на вулиці Дружба, 7 до редакції «20 хвилин» повідомила читачка Наталя. Зі слів жінки, робітники повністю зняли старі бетоновані плити, а також розрили частину тротуару.

18 квітня журналісти «20 хвилин» навідалися за адресою. Ми побачили, що працівники дійсно прибрали з тротуару частину старої плитки, а також повністю вигорнули вже пошкоджені сходові плити.

Відео дня

Наразі там повністю оновили бетоновані плити, зробили бордюр та облаштували злив для води. Також мають встановити металеві поручні з обох боків, частину конструкцій вже вмонтували.

Від робітників ми дізналися, що реконструкцію проводять на замовлення Тернопільської міської ради, тож звернулися за коментарем до речниці Мар’яни Зварич.

— Сходи були в аварійному стані, частина вже непридатні для експлуатації. Про це нам неодноразово повідомляли місцеві мешканці. Враховуючи численні звернення, проводимо ремонт, — каже пані Мар’яна. — Переважно цими сходами користуються жителі вулиць Дружба та Яремчука. Завершити реконструкцію мають до кінця квітня, але все залежить від погодних умов.

Ось такий вигляд мали старі сходи

Скільки саме витратили на реконструкцію об‘єкта – у міській раді погодилися відповісти виключно через офіційний запит. Тож, як тільки наше медіа отримає відповідну інформацію – повідомимо на сайті та у соціальних мережах.

Та, як доводить портал держзакупівель Prozorro, єдиними сходами на мікрорайоні «Дружба» не обійдуться. Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради вже провела тендер на поточних ремонтів прибудинкових територій та міжквартальних проїздів. Такий ремонт у 1 720 000 гривень.

Читайте також:

Фото дня: На вулиці Дружби ремонтують сходи

Оновили сходи неподалік «Циганки»: як виглядають зараз?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Teren Teren

    Ні, шість сходинок на Дружбі то ж таки епохальна подія, то ж не на Грушевського. Але хіба нікого не напружує стан тротуару?! То так має бути? Десь бруківка в три шари, два-три рази бордюр піднімають-опускають, а тут хоч би рів чимось засипали. Чи тут не люди ходять? І не тільки тут, таке ж і на Тарнавського, і на Довженка... та всюди по місту, де не ступає нога чиновника...
  • Діма Бойко

    Ооо
  • Василь Матушевський

    А чому ви не показуєте цілу прохідну вулицю де люди їздять калясками?а тільки сходи?тому що Бездал заборонив чи тому що треба полизати задницю за ще один проект на який списали гроші?
  • Марян.

    Вже 2неділі чому

keyboard_arrow_up