Партнер рубрики Події

На Дружбі собака покусав 60-річну жінку. Вона у лікарні

На Дружбі собака покусав 60-річну жінку. Вона у лікарні

Тернополянка Тетяна Руднєва в суботу, 10 лютого, близько 11.00 йшла з ринку, який щовихідних працює на "п'ятачку", на перехресті вул. Миру та Дружби. В якийсь момент жінка відчула, як її кусають за ногу. Обернувшись, вона побачила трьох собак. 

 

- Я спокійно йшла з того "базарчику", не бачила ніяких собак, - розповідає постраждала Тетяна Руднєва. - Коли відчула, що мене хтось кусає за ногу.  За-за спини підкрався собака. Він вкусив мене три рази. Той собака був такий злий, що склалось враження, ніби хоче мене повалити і загризти. Такі очі були, просто жах. Я почала сильно кричати і собаки втекли, але недалеко. Лягли собі на каналізаційний люк і ніби нічого не сталось. 

На крик жінки збіглись люди, викликали швидку та поліцію. У лікарні жінці зробили щеплення. Ще одне зроблять 12 лютого. Жінка розповідає, що почуває себе нормально, але болить нога. 

- Патрульні приїхали до мене в лікарню і розпитували, як все трапилось, - каже жінка. - А на моє питання, що з тими собаками, вони відповіли, що не можуть нічого зробити. Як так може бути? Що, немає ніякої управи на тих собак? А як вони дітей покусають?

В управлінні патрульної поліції Тернопільської області підтвердили, що такий виклик був. І кажуть, що патрульні і справді нічого не можуть зробити з безпритульними собаками. Якщо б це була чийсь собака і з ним був би господар, то тоді його б оштрафували. 

- Якщо власник вигулює тварину без намордника чи в забороненому місці, то його можуть оштрафувати, - кажуть в прес-службі. - Якщо така тварина покусала людину чи пошкодила майно, то на господаря накладуть штраф від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин. На посадових осіб - штраф від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

З проблемою постраждала пані Тетяна звернулась і до депутата округу №9 Андрія Шкули. Депутат звертатиметься у відповідні міські служби аби забрали агресивних тварин.

- Їх потримають і відпустять, бо інших варіантів, згідно закону немає, - каже Андрій Шкула. - Такі трафунки, - проблема. Якби на дитину напали? Жах. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (68)
  • Анонім

    Цікаво чи хоч один з захисників собак  взяв  собі бродячого собаку додому? На ютуб подивітся як бродячі собаки кидаєтся на людей, там багато такого відео.
  • ternovo

    А чому не подають в суд на Тернопільську міську раду в особі мера міста С.Надала чи управління ЖКГ на чолі із начальником як там його величати Соколовський чи як?  Це є пряма відповідальність міської влади у файному місті Тернопіль за той бардак та вакханалію, що відбувається у місті з безпритульними тваринами. Спробуйте подати у суд на міську владу Тернополя. Подивимося, що з того вийде. Просто цікаво. Регулювати популяцію безпритульних собак у м.Тернопіль шляхом стерилізації цих тварин чи усипляння (це гуманний спосіб) чи влаштування притулків для таких тварин то безпосередній обов"язок місцевої влади.  Якщо цього не відбувається (як це має місце у м.Тернопіль), то міська влада просто не виконує свої функції покладеної на неї виборцями. Все дуже просто. У м.Тернопіль є у міської ради є достатньо коштів, щоб вирішити цю проблему. Місцева влада або тупа (не знає як це зробити) або банальні злодії (гроші, що виділяються чи повинні виділятися на вирішення проблем безпритульних собак просто розкрадаються!). Це просто якийсь сюрреалізм: поліція каже, що не може нічого вдіяти, міська влада повідомляє, що безсильна вирішити цю проблему, захисники тварин верещать, а де ж тут гуманізм, а підсумку жителі міста потерпають від укусів безпритульних тварин. Подивіться,  як вирішують цю проблему, наприклад,  німці. Там у німецьких містах для таких тварин існують спеціальні притулки, де тих собак вакцинують, якщо потрібно то ще й стерилізують і утримують у такому притулку протягом певного часу (декілька тижнів чи місяць-два).  А пізніше, якщо не знаходять господаря для таких тварин протягом цього часу, то їх усипляють. Все гуманно і законно!  Але щоб тварини бігали по вулицях і нападали на людей, то й мови бути не може. Це просто дикість.  У нас маємо те, що маємо як говорив класик. А чому? Тому, що більшість жителів міста то є ЛОХоляни. Наступного разу будете думати за кого голосувати.
  • Iryna Vakhriv

    та ніде нема притулків, гуманісти, в цивілізованих країнах бездомних собачок-кішок 2 тиждні утримують в центрах, де їх можуть забрати люди додому, потім усипляють і проблем немає нівкого. то лиш у нас чомусь це вічна дилема...
  • Людмила Крамар

    Для дітей немає нормальних притулків ,а тут вони за собак розпереживалися.Покажіть свою любов до тварин на ділі,всі ,,захисники,,дружно скиньтеся і побудуйте притулок,а то аж тошно від вашої турботи за чийсь рахунок.В міської ради є важливіші проблеми,потрібно думати щоб діти загиблих атошників не стали бездомними,а не ваші собаки

    Vadim Yasinskiy reply Людмила Крамар

    Для дітей безліч притулків, не обманюйте. Запитайте в "Гугла", він допоможе..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up