На "Дружбі" заради екопарковки вирізають дерева. Люди протестують

На "Дружбі" заради екопарковки вирізають дерева. Люди протестують
  • Вирізати дерева для екопарковки на вул. Бережанській, 7 почали в п'ятницю, 31 серпня. Мешканці тоді зупинили працівників.
  • А на вихідних - 1-2 вересня до мешканців приходили працівники ЖЕКу, щоб ті підписали документ, що не проти будівництва екопарковки.
  • Більшість мешканців погодилась, але частина з них не вірить, що там буде екопаркова.

 

 

- Згідно з документами, це екопарковка для мешканців будинку, - каже мешканка будинку пані Юлія. - Але вони взяли дуже велику площу, на плані це видно. Наш п'ятиповерховий будинок має п'ять під'їздів, а ця парковка матиме довжину чотирьох під'їздів. А в нашому будинку і немає стільки авто. Можливо, вони хочуть зробити стоянку для інших жителів "Дружби". Але від початку не йшлося про зрізання дерев. 

Викликали муниципальну поліцію

Як розповідає жінка, коли приходили працівниці ЖЕКу, то вони не мали з собою ніякого плану, лише документ, який тре було підписати, що мешканці не проти екопарковки.

Відео дня

- Ми ж не проти екопарковки, а виявилось, що за планом 2016-ого року для неї потрібно вирізати щось шістнадцять дерев, - розповідає Юлія. - В нас тут були такі гарні, величезні дерева, а їх зрізали так, що з дороги видно будинок. Ті дерева садили самі мешканці. А в понеділок, 3 вересня, ЖЕК пригнав своїх людей і вони різали ці дерева. Поки люди повернулись з робіт, поки спинили їх, то частину дерев вже зрізали. А ті працівники ще казали, що визвуть до всіх сусідів "псіхушку". 

Люди ввечері 3 вересня викликали муніципальну поліцію. А 4 вересня працівники продовжують зрізати дерева.

Зрізають сухі дерева

В управлінні ЖКГ пояснили, що справді на вул. Бережанській буде екопарковка, а працівники приступили до капремонту асфальтно-бетонного покриття прибудинкової території.

- Справді, там залучені люди з обслуговуючого підприємства, щоб оптимізувати роботу та пришвидчити виконання робіт, - кажуть в управлінні. - І згідно з проектом там справді має бути екопарковка. 

Частина дерев, які зрізають - сухі. Крім того, як кажуть в управлінні, роботи виконують згідно з проектно-кошторисної документації. Станом на 10.50 4 вересня роботи тимчасово призупинили, бо обговорюють ситуацію з мешканцями. 

У міській раді повідомили, що на ремонт двору на вулиці Бережанська, 7 є виготовлена проектно-кошторисна документація (ПКД). Під час її виготовлення обласна екологічна інспекція обстежувала зелені насадження та надала дозвіл на зрізання дерев для облаштування екопарковки.

- Двір на вулиці Бережанська, 7 – вузький, через що на цій ділянці не могли розминутися два автомобілі, - кажуть у міській раді. - Розглядалися різні варіанти з розширення проїжджої частини та влаштування екопарковки, що й раніше обговорювалося з мешканцями.

Як кажуть у міській раді, при виготовлення ПКД та проведенню ремонтних робіт завжди враховується думка самих мешканців щодо проведення робіт, влаштування екопарковки чи сміттєвих контейнерів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (35)
  • Терен

    Блін, і який то придурок видумав таке - екопарковка. А це як?! А це авто просто під вікнами будинку, всі гази і смороди в хаті, лиш замість суцільної бруківки брківка з дзюрками, через які пробує травичка пробитись, а на неї масло і всяка гидота капає От і все еко. Виродки позабудовували всі парковки, ні одного людського паркінгу в місті от і пхають машини мало що не в хату. Скоти, ви б багатоповерхові паркінги будували, стоянки сучасні а не дерева під будинками різали!

    Живу на першому поверсі, то просто жах! Зранку, як прокидається той автопарк, то і на сходову вийти неможливо. дихнути нема чим, всі вікна наглухо задраювати треба, а вони про якесь еко. До речі, і моє авто також під будинком - парковку суки ж забрали, там новобудови вже, а в них порожні квартири, який там хер жити в них буде, якщо всі по заробітках.

    Ната Лия reply Терен

    я часто ввечері дивлюсь на новозбудовані будинки,саітиться десь 10 % вікон.Багато квартир у стані непочатого ремонту.І чому люди вкладають гроші у шлакоблоки,у яких не живуть?загадка....А дерева треба берегти!!!!Вони кисень продукують!
  • Igor Chornyak

    Коментатори просто феєричні дебіли. Ви пробували в 08:30 ранку заїхати в центр? І як вам припарковані автомобілі в 2 ряди або на тротуарах? Ви знаєте, що на 20 000 автомобілів, в нас менше тисячі парковочних місць? Не знаєте, то може тепер будете знати? Вирубали дерева, яка катастрофа. Відкрийте Google Maps, для прикладу Нью-Йорк. І тепер шукайте парки під кожним будинком як це зроблено в нас. Не знайдете жодного! Там будуть 5-6-ти поверхові паркінги, прості наземні парковки, і просто будинки. А парк 1 великий і все. Я думаю, на Тернопіль 3 великих парки і 3 маленьких більш ніж достатньо. В нас так всі трусяться на кожною «посадкою» навіть якщо це зарослі по коліна, де с*уть пси, розкидані тонни сміття і туди впринципі ніхто не ходить, але побудувати там ми нічого, звичайно, не дамо. Поки такі динозаври зі совковим/рагульським мислинням не вимруть, ми підемо назад під Рашку, а не в нормальний світ.

    Anonymous reply Igor Chornyak

    То лише повні дебіли вважають, що заради парковки потрібно дерева під будинком вирізати, а не підземні чи багатоповерхові паркінги будувати. І ще, лише абсолютні придурки вважають за щось добре, коли біля будинку дерева не ростуть. а одне лиш каміння. До речі, парки і сквери в NY  річ звична, там їх тисячі. І великих і маленьких, і не лише лиш один Central Park, ідіоте.

    тойво reply Igor Chornyak

    в наш центр можна і пішки зайти.то не мегаполіс.але ж звикли по одному їздити в машинах на відстань 2 км..
  • Бульба

    Ха, дискусія двох таборів: водіїв та пішоходів. Консенсус досягнуто НЕ буде. Як на мене , що робиться на території яка належить місту, людям звітувати немає потреби,томущо ми завжди знаємо як "правильно" і завжди лізимо в чужу кишеню!! Місто воно на то і місто щоб рости,забудовуватись та розвиватись!! Для бажаючих тиші ,спокою та багатозелені є районні центри та села!!

    Терен reply Бульба

    О тож! Місто має дотримуватись санітарних норм - облаштування автостоянок в житловій зоні - ЗАБОРОНЕНО! Існує мінімальна відстань між паркінгом і житловим будинком, а облаштування стоянок в середині житлового кварталу мінрегіонального розвитку збирається взагалі ЗАБОРОНИТИ. Ну не можуть люди постіно травитись вихлопами і смородами! Паркінги мають бути підземними або багатоповерховими, а це падло лиш про бруківку думає.

    Бульба reply Терен

    Немає такого закону, це Ви собі фантазуєте. І не забороняється стоянка атотранспорту (стоянка суттєво відрізняється від парковки) безпосередньо під житловим будинком. Хібащо це тротуар,дитячий майданчик або газон!!!

    І я бачу перед виборами зявилось багато "тролів" які не задоволені мером. Назвіть хоч одного ,починаючи з 1991 року кращого за теперішнього. Не лізучи нікому в кишеню!!

    Va Leri reply Бульба

    цікаво, якої марки Ваше авто........

    Va Leri reply Бульба

    господар...........скоро вибори, подавайте свою кандидатуру.Бульба-звучить гордо

    Бульба reply Va Leri

    Opel Kadet , був вже , варився в цьому бульоні, не сподобалось не моє!!!
  • Серьожа Притухла

    Шукаєте ворогів? А ворог - ось він, ваш сусід - "Ґазда", впорядник, і взагалі вдатний у всьому чоловік (особливо на словах). Вдатному не гоже лишати машину будь-де (я мовчу про те, що ходити пішки - релігія не дозволяє). Ось він і вирішує все "гарно" зробити, і насрати йому на зовнішній вигляд території, нищення дерев і т.п.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up