Партнер рубрики Події

На "Галицьку дефіляду" цього року витратили близько 200 000 грн

На "Галицьку дефіляду" цього року витратили близько 200 000 грн

Страви з різних зелених рослин, печеня з домашньої птиці, зелений "Кібер-вуйко", конкурси, концерт, майстер-класи та багато іншого обіцяють на "Галицькій дефіляді", яка пройде у парку ім. Т. Шевченка 17-19 червня.

- Зроблено багато роботи, усе це за кошти членів нашої гільдії, - розповідає голова ГО «Гільдія рестораторів Тернопільщини» Михайло Гросуляк. - Зараз нелегкі часи, але нам Бог допомагає і надіємось, що ця дефіляда пройде успішно.

У програмі фестивалю «Галицька дефіляда» чимало смачного, нового, цікавого та оригінального.

- Коли ми готувались до чергової дефіляди нам захотілось зробити цікаве меню. В програмі фестивалю є зелена кухонна галявина, яка діятиме усі три дні, - розповідає співорганізатор Ігор Мамус. - Вона поділена таким чином, що у п'ятницю, 17 червня, ми готуватимемо страви з лободи, кропиви, кульбаби. Це буде своєрідний майстер-клас.

Відео дня

Другий день - 18 червня, це ситний день. У цей день, як кажуть організатори, готуватимуть печеню з того, що є на подвір'ї.

- Буде курка, гуска, індик, - продовжує Ігор Мамус. - Цю печеню готуватимуть за рецептом Дарії Цвек. Вона наша землячка, і ми хочемо про це розповісти та приготувати страви за її рецептом. Ці страви роздаватимуть безкоштовно відвідувачам дефіляди. Це буде в суботу о 16.00.

На третій день дефіляди 19 червня, - буде солодка неділя. Організатори запросили господинь, які готуватимуть смаколики.

- Уже зголосилось 25 господинь, які змагатимуться хто з них найкраща, - каже пан Мамус. - Вони готуватимуть сухе печиво. Журі визначатиме переможця і після цього це печиво роздамо тернополянам.

Цього року це ювілейна п'ята «Галицька дефіляда» і відбуватиметься вона, уже традиційно, на центральній алеї парку ім. Т. Шевченка. Участь у ній беруть 9 рестораторів Тернопільщини.

Previous Next

- Фестиваль у нас росте, бо цього року бюджет на фестиваль був близько 200 тисяч гривень, - додає пан Гросуляк. - Самі ресторатори також частуватимуть тернополян своїми стравами на тих самих локаціях, як завжди.

Щодо культурної програми дефіляди, то на літній сцені буде концерт. Його програма складається з денної та вечірньої частини. Вдень на сцені відбуватимуться різноманітні конкурси та виступи. А вечірня програма складається з  різних гуртів.

- Крім того по парку буде безліч локацій для дітей, всілякі забави, - розповідає співорганізатор Олег Макогін. - Будуть і гастрономічні конкурси: хто швидше наліпить вареники, хто швидше їх з'їсть, хто швидше понадкушує яблука. У всіх цих конкурсах будуть призи. Також буде конкурс на найкрасивішу мавку, кращий віночок.

До фестивалю, у четвер, 16 червня, має виїхати символ дефіляди - робот, якого називають «Кібер-вуйко».

- Він буде зеленого кольору, оскільки це зелене свято, - каже Михайло Гросуляк. - Наш чоловічок буде прекрасним, матиме 12-15 метрів висоти. Він триматиме так звану атрибутику свята - вилку та ложку. Думаю, що людям буде цікаво. Це робить уже традиційно наш партнер Сергій Кузнецов. Ми представляли то авто, то роботів, то динозаврів.

Організатори планують вночі його дофарбувати і встановити біля пам'ятника Степана Бандери. Також тернополяни побачать ретро автомобілі від Тараса Демкури. Ще гості фестивалю зможуть придбати кулінарні книжки.

- Окрім того, ті, хто має вдома старовинні цікаві рецепти можуть приносити їх, ми все скануватимемо і створимо таку бібліотеку рецептів наших бабусь, наших сімейних рецептів, - додає пан Мамус. - Потім їх можна буде в вільному доступів подивитись.

Щодо цьогорічних кулінарних рекордів, то організатори зазначають, що вони визначатимуть по кількості розданих страв.

- Ми побачимо скільки буде страв з птиці, зважимо і, можливо, це буде рекордом, - каже Михайло Гросуляк. - З кухні, то усе буде традиційно - вареники, голубці, м’ясо, каші.

Пропонуємо програму фестивалю “Галицька дефіляда 2016“:

Previous Next

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    пропоную редакціі зареєструвати петицію до надала про перейменування фестивалю галицька дефіляда в  ГАЛИЦЬКА ПИЯТИКА
  • Анонім

    на мою думку це чергова пиятика завуальована під красиву вивіску...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up