На гастрономічному фестивалі встановили рекорд  – поставили сорокаметрову барну стійку

На гастрономічному фестивалі встановили рекорд  – поставили сорокаметрову барну стійку


У Тернополі на гастрономічному фестивалі «Сала і Самогону»  встановили черговий  рекорд – тут із пивних діжок зробили контактну барну стійку, довжиною 40 м 93 см. Його, близько 18.00, зафіксували представники Книги рекордів України. 


І хоч чогось надзвичайного у такому рекорді, як сказав один із організаторів фестивалю нема, однак це цікавий рекорд для заходу такого типу.

- В Тернополі ми зареєстрували рекорд, який вже  не новий в Національному реєстрі рекордів України, - каже керівник Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова. – Адже  ця історія триває вже впродовж багатьох років і починала з найдовшої  контактної барної стійки в басейні… А сьогодні ми маємо не перевершений на даний момент рекорд - він за всіма параметрами перекриває попередні. Це означає , що сьогодні ми зареєстрували новий рекорд України, який називається  - найдовша контактна барна стійка з пивних бочок. Ми нарахували 42 пивні бочки, була десь, кажуть, і 43-я,  але ми її не знайшли.  Довжина барної стійки – 40 метрів 93 сантиметри.

 

Відео дня

Який рекорд можна встановити на гастрономічному фестивалі, за словами пані Вєтрової, тернопільським рестораторам не підказували.  Виявилось, що ті – доволі обізнані у подібних  речах.

- Я була здивована обізнаністю організаторів, - каже вона. - Адже ми справді  дуже багато консультуємо охочих встановити рекорд, підбираємо номінації.  У цьому  випадку нашого втручання не було. Вони самі придумали креативний рекорд, самі скомпонували, зробили ескіз. І нам було приємно, що  організатори, з якими ми працюємо упродовж років,  обізнані, самі вирішують.

Головними організаторами цього рекорду, як розповів представник «Гільдії рестораторів Тернопілля»  Олег Макогін, є партнер фестивалю – ТОВ "Микулинецький Бровар". 


- Ці дубові діжки під стійкою – нашого партнера, - каже Олег Макогін. - У більшості своїй вони -  нові, будуть використані для виготовлення якоїсь продукції. Але, оскільки   партнери якраз і замовили ці діжки, і вони прийшли вчасно, то на базі цих діжок цю стійку якраз і виготовили.

До слова, черговий запланований рекорд  – це не єдине,  про що говорили тернополяни напередодні проведення фестивалю. Не менш обговорюваною темою стало і саме місце проведення заходу – на Майдані Волі, неподалік Катедри, що не могло не викликати шквалу критики як серед тернополян, так і у ЗМІ. Чому саме там, також пояснив  пан Макогін. 

- Це обставини, - каже він. -  В нас місто невеличке. В нас є тільки два майдани, які можуть помістити такі дійства. І є ще парки. У парку Шевченка , який ми часто використовуємо для таких подій, у таку пору дуже холодно.  Ми впевнені в тому, що люди просто не прийшли б. Бо сидіти біля води в такий період неможливо. Через те мусіли проводити то в центрі міста, а оскільки Театральний майдан був зайнятий іншою подією,  в нас не було іншого виходу, як спробувати зробити тут перший раз. Можливо, востаннє.  


Представник організаторів не заперечив, що Катедрі таке сусідство могло не сподобатись.

- Я можу так сказати – ці вимоги, які нам поставила церква, ми виконуємо, - додав він. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Діонісій

    кому нахер ті рекорди треба, хіба їм самим
  • Театр абсурду

    Власники генделиків задля самореклами фестивалять посеред війни, встановлюють нікому не потрібні "рекорди", і це нікого не дивує, головне - щоб найближча церква не була проти...  Театр абсудру...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:01 У магазинах Тернополя продають великодні паски: скільки коштують та де придбати photo_camera 09:10 Знайшли хлопця, який зник в Тернополі 28 березня 09:05 Готуємо легендарну італійську паску – панетоне 21:02 До +25: на вихідні на Тернопільщині суттєво потеплішає Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 20:00 Боротьба за ректорство педуніверситету: що відбувається після того, як суд скасував результат виборів? 19:03 Молода картопля, капуста та ягоди: що та за скільки продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 18:01 У Тернополі відбудеться благодійний показ вистави «Пасхальна кантата» 17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up