На Київській через шлагбаум пересварились три будинки. Дійшло до шарпанини

На Київській через шлагбаум пересварились три будинки. Дійшло до шарпанини

На місці зборів мешканців трьох конфліктуючих через шлагбаум будинків викликали поліцію. Одні виступають за шлагбаум, аби двори на заставляли машинами з ринку. Інші проти, адже їм не надають доступ до власної прибудинкової території, де вони хочуть паркувати свої авто. Вирішити проблему можна лише за умови, якщо всі сторони конфлікту дійдуть згоди

 

Мешканці двох будинків біля ринку, що на 15 Квітня, при в’їзді у свої двори встановили шлагбаум. Жителі вул. Київська, 11 і Київська, 11а виклали на це з власних кишень майже 50 тис грн. Мешканці сусіднього будинку – нещодавно збудованого Київська 11б, вимагали надати їм чіпи для проїзду. Коли отримали відмову, штурмували міськраду. Ті, рішенням виконкому, ссилаючись на Правила благоустрою, вирішили демонтувати споруду, як незаконну.

Після демонтажу мешканці трьох конфліктуючих і причетних будинків зібрали збори. Дійшло на них, за інформацією від наших джерел, до шарпанини та викликів поліції.

Вирішити конфлікт можна лише за умови, якщо мешканці дійдуть згоди і порозуміються, вважає директор ПП «Благоустрій» Галина Гевко.

Відео дня
  • 17 грудня постійно діючою робочою групою з організації проведення демонтажів тимчасових споруд, які влаштовані на земельних ділянках комунальної власності без документів, що посвідчують право користування землею, демонтовано обмежувач руху (шлагбаум), розміщений між будинками по вулиці Київська, 5, та вулиці Київська, 11, в місті Тернополі, - йдеться в повідомленні на офіційному сайті міськради від 17 грудня.

Шлагбаум демонтували. Так вирішив виконком

«Демонтаж проведено на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 14.11.2018 року № 868 «Про усунення порушень у сфері благоустрою».

Для повернення демонтованого обмежувача руху власникам необхідно звернутись в ПП «Благоустрій» (вул. 15 Квітня, 6) з питання відшкодування коштів, затрачених на проведення робіт з демонтажу, перевезення та зберігання. При собі мати документи, що посвідчують право власності на демонтований об’єкт», - йдеться на сайті міськради.

В дворі ввечері 17 грудня було неспокійно. Люди обурювались, що на шлагбаум, за встановлення якого вони заплатили майже 50 тис. грн., гроші збирали самотужки. Дійшло до шарпанини і виклику поліції.

  • Встановлення шлагбауму – це було бажання мешканців, - каже директор ПП «Благоустрій» Галина Гевко. – Проте, згідно Правилами благоустрою, встановлення будь-яких обмежуючих рух конструкцій заборонено.

Мешканці неодноразово приходили до жеку. Пояснювали, що поруч ринок, і всі машини звідти паркують у дворах. Аби забезпечити собі порядок і спокійний заїзд у власний двір, готові заплатити власні кошти.

  • Коли розмовляла з одним з активістів, він повідомив, що сама конструкція шлагбауму та камери відео спостереження їм обійшлись близько 44 тис грн., - каже Галина Гевко. – Плюс – замовили близько сотні чіпів, які роздали мешканцям.

Конфлікт виник з мешканцями Київської, 11б – ті вимагали, аби їм дали три чіпи. Хотіли паркуватись за своїм будинком. Мешканці двох інших будинків, мотивувавши, що то не є їхньою територію, відмовили.

Дійдуть згоди між собою – шлагбаум матиме шанс на друге життя

  • Ображені відмовою мешканці Київської, 11б неодноразово звертались до міськради, переконували, що це їхня прибудинкова територія і їм не дають можливість потрапити на неї, - каже Галина Гевко. - Полюбовно не домовились, і виконком ухвалив рішення демонтувати даний шлагбаум. Тиждень часу дали на роздуми.

За тиждень ніхто не відреагував, тому працівники муніципальної поліції 17 грудня шлагбаум зрізали. Наразі забрали лише механізм – планку, яка безпосередньо закриває проїзд.

  • Я вже сама телефонувала активістам та переконувала полюбовно вирішити конфлікт, - каже Галина Гевко. – Тоді не буде проблем, і питання буде вирішено. Поліцейські зараз вивчають схеми прибудинкових територій та інші документи. Проте ситуація ще не вирішена.

Частину демонтованого шлагбауму мешканцям готові повернути, бо це їхня власність. Проте встановити її мешканці не мають права, бо в Правилах благоустрою чітко прописана заборона встановлення обмеження для проїзду на прибудинкові території. Людські обурення теж можна зрозуміти – кому хочеться, аби їхній двір перетворили на паркову ринку…

Чи мають шанс мешканці знову встановити шлагбаум – так. Але лише в тому випадку, коли зуміють домовитись і дійти згоди між собою.  Однак, поки жодна зі сторін на поступки йти не поспішає.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • дядя_Юра

    сусідораси
  • Сергій Дідух

    Цей двір дійсно постійно перегружжений авто щовечора особливо.  Але шлагбаум на мою думку це не є зовсім правильне рішення. Для прикладу я хочу приїхати до друзів з Київської 11А і як нормальна людина запаркувати авто на паркінгу біля дому....Але так як в моїх друзів немає авто .. у них і немає ключа від шлагбауму. Питання!!!  як мені проїхати... це ж не є приватна територія... на яку не мають права заїду ніхто окрім конкретних жителів.   Ось якась така незрозуміла ситуація.

    Сергій Дідух reply Сергій Дідух

    ну як варіант, але виходить щоб для прикладу я приїхав то їм треба купити ключ. питання спірне. Я не живу в цьому будинку тому рахую що жителям дому видніше як краще а не мені . Але сам факт залишається фактом.

    Sasha Obolonchyk reply Сергій Дідух

    Сергій Дідух а хто не дає друзям купити ключ?

    Sasha Obolonchyk reply Сергій Дідух

    Сергій Дідух а хто не дає купити ключ?
  • тойво

    Пропоную демонтувати ринок.
  • Oleg Vichko

    А як швидка чи пожежна буде заїзджати? Мабуть чекати поки люди з чіпом відчинять???.....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up