Партнер рубрики Події

На Лепкого невідомі розбили вікно у квартирі і закинули вибухівку, є травмовані. Деталі (ВІДЕО)

На Лепкого невідомі розбили вікно у квартирі і закинули вибухівку, є травмовані.  Деталі (ВІДЕО)
  • Про звук, схожий на звук від вибухівки, що пролунав із квартири на першому поверсі на вулиці Лепкого, 8, редакцію повідомили очевидці.
  • Як вдалося дізнатися журналістам «20 хвилин», у помешканні проживає сім'я із двома дітьми. 
  • Чи є потерпілі? Що відомо про подію? На місці працює наша журналістка, яка оперативно повідомляє про ситуацію.

— Зранку на вулиці Лепкого, 8 хтось розбив вікно у квартирі на першому поверсі і закинув щось вибухонебезпечне. Що саме, сказати не можу, але звук був сильний, — повідомили редакцію «20 хвилин» власні джерела 26 жовтня.

Мешканці цього та сусідніх будинків розповідають, що почули потужний, але глухий звук. Спочатку навіть подумали, що то вибухнула якась машина.

— Чесно, було страшно. Не вкладається в голові, як таке може трапитися зовсім поруч, — кажуть сусіди господаря помешкання, де все трапилося.

Відео дня

Як з'ясувала журналістка, у квартирі проживає сім`я з двома дітьми. Господаря звати Олександр. За розповіддю місцевих, він працює торговим представником. 

Немає опису.

Хто і чому зранку розбив вікно і закинув вибухонебезпечний предмет? На це питання шукають відповідь правоохоронці, які працюють на місці події та добре вивчають сліди злочину.

Немає опису.

Як вдалося самостійно з'ясувати на місці події, пану Олександру погрожують вже не вперше. Сусіди припускають, що він заборгував комусь гроші.

— Десь півтора місяці тому йому обмалювали двері чорною фарбою. Там був напис: «Віддай гроші». Ймовірно, комусь щось винен, — розповідають очевидці (називати імена відмовляються). — Колись той чоловік ще ганяв машини, не знати, які справи ще мав. Шкода дітей...

У дворі будинку, як розповіли люди, є не одна камера спостереження, тож вони сподіваються, що зловмисників розшукають.

Одні очевидці наполягають, що є травмовані. Інші кажуть, що швидкої на місці не було.

Близько 10.00 26 жовтня медики Центру екстреної медичної допомоги повідомили журналістам, що із 6-ї ранку викликів за адресою Лепкого, 8 не надходило. 

Речник ГУНП в Тернопільській області Сергій Крета повідомив, що експерти все ще працюють із предметом, який закинули у квартиру. 

— Спочатку думали, шо це вибуховий пристрій, але зараз вдалось з'ясувати, що закинули накручені болти та гирьку від ваг.  Експерти поки що досліджують пристрій, травмованих нема, — зазначив пан Крета.

Згодом, о 12.20 на порталі Досьє 102 з'явилось повідомлення про те, що травмовані все ж є, а предмет і справді був вибухонебезпечний. 

— За словами начальника вибухотехнічного відділу ГУНП в Тернопільській області Ігоря Васьківа, невідома особа встановила на підвіконні першого поверху ймовірно саморобний вибуховий пристрій. Останній спрацював і розбив вікно. На момент злочину у кімнаті перебувала жінка з п’ятирічною дитиною. Уламки скла травмували руку тернополянці, —  йдеться в повідомленні. — Причину вибуху та самого зловмисника встановлюють правоохоронці. На місці події працюють оперативники. Вони проводять подворовий обхід, опитують сусідів та очевидців події, опрацьовують відео з камер спостереження.

Даний факт внесли в ЄРДР згідно із статтею ч4. ст296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач50

    Так коли брав гроші тоді не думав а віддавати потрібно
  • Pavel Orestovich

    Я хуєю😳😱
  • David Starr

    Борги потрібно віддавати.

keyboard_arrow_up