На Микулинецькій у Тернополі збудують житло для переселенців

На Микулинецькій у Тернополі збудують житло для переселенців

Через воєнні дії кількість переселенців у нашому місті збільшується й відповідно зростає проблема їхнього поселення та проживання.

На засіданні сесії міської ради затвердили рішення про надання дозволу на поділ та розроблення технічної документації із землеустрою земельної ділянки площею 15,8500 га за адресою вул. Микулинецька, 116.

Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Ділянку надали для будівництва та обслуговування будівель і споруд та перебуває у користуванні згідно з договором оренди земельної ділянки, без зміни їх цільового призначення.

Відео дня

Як пояснює міський голова Сергій Надал, це рішення передбачає проведення одного з етапів будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб на цій ділянці.

Він зазначив, що будівництво може відбуватись без витрачання бюджетних коштів і виключно за рахунок грантів. Для цього повинна бути відповідна ділянка та документація для будівництва житла, яка відповідає усім вимогам.

«Зараз ми активно працюємо з міжнародними донорами, які готові фінансувати у Тернополі будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб з подальшою передачею їх у комунальну власність», — каже Сергій Надал.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Тернополі з’являться будиночки блочного типу для проживання людей, які були вимушені покинути свій дім через воєнні дії.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Богдан Іванович

    На Микулинецькій, то там де спортивний комплекс Ватра? Ск... До війни просто сірожа забудовував, а тепер відмазується переселенцями... Курва, та лишіть той Тернопіль в спокої, дай заробити на будівництві сусіднім територіальним громадам, а не собі в кишеню!
  • Natalia Veresklya

    Для кого,🤔вони ненавидять все українське
  • Yuriy Hrytsyshyn

    На Галицькій, біля "шостого" вже є готовий багато поверховий будинок, вже роками стоїть пустує , лише вікна доставити і ліфт запустити.. І непотрібно нічого будувати..
  • Ирина

keyboard_arrow_up