Партнер рубрики Події

На Тернопільщині відкрили гуртожиток для переселенців

На Тернопільщині відкрили гуртожиток для переселенців

Будинок розрахований на 400 людей.

27 жовтня на Тернопільщині відкрили реконструйований гуртожиток для громадян, які внаслідок російського вторгнення, вимушено залишили свої домівки.

Про це повідомляє голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

Будівля знаходиться на базі ВСП «Бучацький фаховий коледж ЗВО «Подільський державний університет» у селі Трибухівці.

Відео дня

Цей будинок переобладнали зі студентського гуртожитку, який впродовж кількох років не використовувався навчальним закладом. У будівлі провели капітальний ремонт. У кімнатах є все необхідне для довготривалого проживання: меблі, матраци, подушки. Будинок розрахований на 400 людей.

— Ми оглянули відремонтоване приміщення, кімнати та поспілкувався з мешканцями, — зазначає голова ТОВА. — Люди, які були змушені покинути домівки, не повинні відчувати в чомусь потреби.  Ми сподіваємося, що такі проєкти вдасться реалізовувати й надалі, щоб усіх забезпечити комфортними умовами проживання.

Довідка

На території Тернопільської області станом на кінець вересня проживає 85 тисяч переселенців. Усі вони забезпечені житлом. 

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Тернополі з’являться будиночки блочного типу для проживання людей, які були вимушені покинути свій дім через воєнні дії.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up