На Микулинецькій збудують індустріальний парк площею 16 гектарів

На Микулинецькій збудують індустріальний парк площею 16 гектарів

У парку розмістять промисловий сектор із переробними об'єктами сільськогосподарської продукції, ІТ-зону, склади та сучасні логістичні сполучення

Концепцію індустріального парку презентували 31 серпня у Тернопільській міській раді. Новий індустріальний парк мають розмістити на вул. Микулинецькій поблизу автомобільного ринку.

- Ще у 2017 році рішенням сесії міської ради під забудову виділено територію площею 15 га, яка з часом може збільшуватись, - говорить начальник управління стратегічного розвитку міста  Юрій Дейнека. - Будівництво розділять на два етапи. Перший, дворічний етап,  розпочнеться у 2019 і включатиме технічну підготовку та підготовку інфраструктури до будівництва. Такі парки продуктивно працюють у багатьох європейських країнах. Тернопіль має всі економічні передумови для успішної реалізації проекту.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

За словами розробників, парк не лише дозволить створити нові робочі місця для тернополян, а й збільшить надходження до місцевого бюджету та виконання стратегічних пріоритетів у розвитку міста.

- Серед учасників парку - підприємці міста, які зможуть зареєструвати свою діяльність у парку мінімум на сім років, - каже пан Дейнека, -  Якщо говорити про термін діяльності з 2019 до 2025 роки - то загальна вартість облаштування  становитиме близько 45,5 мільйонів гривень. Ці кошти у рівних частинах фінансуватимуть самі підприємці, держбюджет, міський бюджет та фонд регіонального розвитку.

Довідка: Індустріальний або промисловий парк — територія, виділена при плануванні міста для промислового розвитку. Метою створення таких парків є забезпечення підприємств спільною розвинутою інфраструктурою та забезпечення контролю над виробництвом та впливом на навколишнє середовище.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Андрій

    Але щоб був збудований за кошти міського бюджету щоб за оренду кошти надходили в бюджет міста а не тому хто збудує
  • Діонісій

    індустріальний парк це будинки там будуть більше дев'яти поверхів ?

    ви б краще з дітей за групи продовженого дня припинили брати гроші, таке питання не можете вирішити. просто Ганьба !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up