Партнер рубрики Події

Сканер для вантажівок та контейнерів запустили у пункті пропуску в Краківці: як це працює і що дає

Сканер для вантажівок та контейнерів запустили у пункті пропуску в Краківці: як це працює і що дає
  • Сканування товарів відбувається без безпосереднього огляду посадовими особами митниці, час на перевірку вантажу пришвидшується у 10 разів.
  • Скануюча система для перевірки великогабаритних вантажів працюватиме паралельно з транспортними рентгенівськими установками для перевірки багажу пасажирів.
  • До кінця цього року заплановано ввести в експлуатацію сім стаціонарних скануючих систем, які зараз працюють в тестовому режимі.

23 грудня на пункті пропуску митного поста “Краковець-Корчова” відбулось відкриття скануючої системи для вантажних транспортних засобів та контейнерів, повідомляє пресслужба Державної митної служби України.

Для сканування автомобіль має заїхати у спеціально обладнане приміщення, де і відбувається сканування  вантажівки у декількох проекціях. Дані скануючої системи на пункті пропуску передаються до центрального апарату Держмитслужби в електронному вигляді. 

Оскільки сканування відбувається без фізичного огляду посадовими особами митниці, час на перевірку вантажу скорочується в 10 разів. 

Відео дня

Скануюча система для перевірки великогабаритних вантажів працюватиме паралельно з транспортними рентгенівськими установками для перевірки багажу пасажирів.

«Ми нарешті запускаємо в роботу величезний довгобуд, який тягнеться вже майже два роки. Це – стаціонарні скануючі системи. Таких стаціонарних скануючих систем загалом є сім. Вони, згідно з планом, будуть введені в роботу до кінця цього року. Це дуже потужний безпековий інструмент, який допоможе нам у боротьбі з контрабандою. Тому ми пройшли увесь шлях повного супротиву і сьогодні нарешті ми показуємо не те, що буде чи планується, але результати нашої роботи зараз», - наголосив голова Державної митної служби України Максим Нефьодов.

Відтепер сканування товарів відбувається без безпосереднього огляду посадовими особами митниці, час на перевірку вантажу пришвидшується у 10 разів, значно зменшується ризик впливу на результати митного огляду осіб, зацікавлених отримати корупційну вигоду.

«Маємо реконструювати і будувати пункти, купувати і запускати сканери, ваги і інтегровані системи відеонагляду. І, головне, робити це системно», - додав Максим Нефьодов.

Запуск сканерів - це унеможливлення приховати контрабанду та сприяння наповненню державної казни за рахунок сплати податків з усіх ввезених товарів.

Митниця забезпечує до 40% надходжень до бюджету, з якого виплачуються пенсії, зарплати вчителям, лікарям та ін. Тому важливо позбавитись головного зла - корупції, яка була однією з головних ознак попередньої митниці.

А як працює сканер для вантажівок на митниці у Краковці, дивіться у відео від Твоє Місто:

Нагадаємо, раніше керівник Державної митної служби Максим Нефьодов на своїй сторінці у facebook писав про запровадження сканерів в тестовому режимі.

Довідка

Стаціонарні сканери – це спеціальне обладнання, призначене для виявлення товарів, що переміщуються прихованими серед інших товарів. Вони будуть працювати паралельно з транспортними рентгенівськими установками для перевірки багажу пасажирів. 

Наразі 7 скануючих систем для вантажних транспортних засобів та контейнерів працюють у тестовому режимі на пунктах пропуску в Ягодині, Краковці, Раві Руській, Шегинях, Ужгороді, Чопі, Порубному. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up