Партнер рубрики Події

На одній із ратуш Чорткова запрацював музичний годинник

На одній із ратуш Чорткова запрацював музичний годинник

Звуковий механізм годинника на одній із ратуш Чорткова відремонтували. До речі, Чортків – чи не єдине місто у Європі, де їх аж дві.

Тепер кожні п'ятнадцять хвилин на площі Героїв Євромайдану лунає мелодія дзвонів. Це звуки із дзвіниці Софії Київської. А о 12:00 годині звучить фрагмент пісні «Ой, у лузі червона калина».

Про це повідомляє Чортківська міська рада.

Відео дня

Варто відзначити, що мелодії чутно лише вдень з 8:00 до 22:00, щоб звуки не заважали людям уночі. Ремонтував механізм спеціаліст із Львова Олексій Бурнаєв – кандидат фізико-математичних наук, доцент, член комітету підтримки Європейської асоціації межових годинників у курантів C.E.C.H.

Механізм годинника – це повністю розробка самого пана Олексія. Встановив його годинникар на ратушу у 2005 році. Декілька років тому, через грозу поламалася музична система годинника. Так як вона була старих зразків, майстру довелося виготовляти нову. Тепер на ратуші встановлений годинниковий механізм 5 покоління та музичний механізм останнього.

Нагадаємо, Чортків ще з минулого року готується до відзначення 500-річного ювілею.  Як зазначали в Чортківській міській раді, відзначення ювілею не обмежуватиметься одним днем чи тижнем, різноманітні тематичні заходи розпочалися задовго до 12 липня 2022 року і триватимуть впродовж цього року.

У Програмі культурно-мистецьких заходів до 500-літнього ювілею Чортківської магдебурії у 2022 році йдеться, що на ці потреби передбачено 633 тисячі гривень

Читайте також 

Як виглядає новий 3-D мурал у Чорткові (ФОТО)

До 500-річчя у Чорткові висадять новий парк на кілька гектарів – біля річки Серет

Тристоронній годинник у Тернополі знову став найпопулярнішим об’єктом за туристичним скануванням в Україні

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up