Партнер рубрики Події

На острівці закоханих буде "фіолетовий вибух", а з тополь зроблять трони

На острівці закоханих буде "фіолетовий вибух", а з тополь зроблять трони
Елітні дерева – павловнії, платани та тюльпанові дерева висадять у Тернополі. Загалом на території жеків міста цієї весни висадять близько тисячі дерев, повідомив заступник начальника міського управління ЖКГ з питань благоустрою Олег Соколовський.

Закуплять елітні дерева у Польщі. Ціна одного 400-600 грн. Їх купуватимуть за екологічні кошти, пояснює пан Соколовський. Це кошти від штрафів та дозволів, які бере екоінспекція та виділяє 20% на місцеві органи. Тобто це - цільові кошти і вони від бюджету не залежать.

Так, 2 квітня на підпірній стінці на вул. Острозького, де триває ремонт сходів, висадять павловнії
- Дуже красиво зробимо цю територію, - каже пан Соколовський. - Ці дерева цвітуть яскравим фіолетовим кольором і за літо таке дерево росте до трьох метрів. Павловнію ще називають Адамове дерево – це дерево спокою, рівноваги, затишку. Кажуть, що сам Адам в Едемі відпочивав під павловнією. Загалом на Острозького буде 6 таких дерев. До речі, зацвісти вони можуть вже і цього літа.  
3 квітня у парку ім. Шевченка висадять Алею Героїв із 30 тюльпанових дерев. 

- Їхні квіти - жовто-зелені. Це унікальне дерево, на якому цвіт зберігається все літо, зиму, осінь аж до наступної весни, - каже Олег Соколовський. - Зараз в Тернополі є три таких дерева – біля пам'ятника Пушкіну, в сквері Шептицького і на "Дружбі".
Також у Тернополі проведуть акцію "Фіолетовий вибух" – на острівці закоханих висадять павловнії, розповів заступник начальника міського управління ЖКГ з питань благоустрою.

- Коли цей фіолетовий цвіт почне буяти - буде дуже красиво, - каже пан Соколовський. – А від Острівця закоханих до пивзаводу висадимо платани. Чому саме вони? Бо це - берегоукріплюючі дерева. У них потужна коренева система, яка так тримає берег, що ніяка вода його не розіб'є. А тополі, які себе віджили, будемо підрізати і робити з них трони для сидіння. Тобто ми не знищуємо тополю, а перетворюємо її у щось інше, видозмінюємо. 

Загалом у Тернополі пан Соколовський рекомендує висаджувати якнайбільше хвойних дерев. Їх в місті мало і до того ж вони виділяють фітонциди, які знищують мікроби. 
- А от плодові дерева у місті садити не рекомендується, адже тут велика загазованість, - каже посадовець. - Потім ці яблука, сливи та груші їсти не можна. Тому всім рекомендуємо, не садіть, це не село. Садіть такі дерева на дачах, а не в місті. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    А кошти  від   штрафів  і дозволів   можна  використати   з   більшою користю для   міста ! Посадити   ті  ж  ялинки  та  дерева   набагато  дешевші   з   тернопільського   лісництва!

    Анонім reply Анонім

    А в кишеню що покласти? Якщо із нашого лісництва? ))
  • Анонім

    Вибуху не буде - ваші патики пацани, насмоктавшись пива, повитягують за тиждень-два. А в стовбурах колишніх тополь замість .... тронів поробіть для членів мерії космічні ракети і - вперед! до зірок! - поки зовсім Тернопіль не викорчували.
  • Анонім

    Його чимось накололи перед тим, як випустити у світ таку пургу втирати?
  • Анонім

    Солоковський, що куриш? Фіолетовий вибух буде, та в мене вже в голові вибух від таких розказів. Трони від тополь, та скажи прямо, що від тополь одні пеньки залишаться. Йопти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up