Партнер рубрики Події

На вул. Острозького висадять адамові дерева

На вул. Острозького висадять адамові дерева
Ремонт сходів і благоустрій схилу на вул. Острозького обійдеться у 200 тис. грн, повідомив Олег Соколовський
Два адамових дерева - павловнії - висадять комунальники після завершення ремонту сходів і благоустрою території на місці давнього єврейського кладовища на вул. Острозького у Тернополі.

Нагадаємо, кладовище існувало до 1940-х, коли його зруйнували і з наказу радянської влади збудували на цьому місці житлові будинки. Частину надмогильних плит тоді використали для виготовлення бордюрів.
І от із початком ремонту сходів у 2015-му на схилі тернополяни сфотографували кістки - імовірно що людські. До часу, коли на місце виїхала спеціальна комісія, кісток уже не було і вона, відповідно, нічого не виявила.

Previous Next

Як запевняє заступник начальника міськуправління ЖКГ з питань благоустрою Олег Соколовський, якщо кістки виявлять знову, їх належним чином перепоховають.
- Ми пояснили працівникам, які виконують роботи, щоб як тільки виявлять кістки, одразу повідомили. Надамо все у міліцію для встановлення, чи це людські кості. Потім належним чином перепоховаємо, - каже пан Соколовський.
Більше того, у пам'ять про те, що у цьому місці на Острозького колись було кладовище, комунальники запланували висадити два адамових дерева - павловнії, продовжує заступник начальника управління.
- Ми уже замовили їх, але висаджувати плануємо восени, - пояснює він. - Це зробимо у пам'ять і шану до похованих там людей.
Загалом комунальники мають реконструювати два бічні сходові марші. Дерева посадять на місці центрального сходового маршу. Кошторис робіт - 200 тис. грн. Виконавець - ПП Кульба, повідомив Олег Соколовський.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:02 Тернополянин хотів заробити в інтернеті, а натомість втратив тисячі гривень 14:02 У Тернополі відбувся забіг на підтримку ЗСУ: зібрали понад пів мільйона гривень photo_camera 13:02 Бабусю, хочу вишиванку з танчиками і шахедами: тернопільська майстриня поділилась схемою унікальної сорочки photo_camera 12:00 На кордоні затримали двох чоловік з Тернопільщини, які намагались незаконно виїхати Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 11:02 До 200 гривень за один квиток: скільки коштує доїхати з Тернополя до міст області 10:03 Війна обірвала життя 20-річного воїна-нацгвардійця з Лановеччини Мерджи Даніеля 09:00 Ніжний на смак і виглядає неймовірно: три варіанти салату «Наречена» 21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up