На передовій духовно служать сім тернопільських капеланів

На передовій духовно служать сім тернопільських капеланів

Цими днями священники-капелани Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ знову працювали на передових позиціях нашого фронту, що на Сході України.

За підтримки командування 105 обр ТРО та з благословенням архиєпископа і митрополита Василія Семенюка капеланське служіння здійснювали: бригадний капелан о. Євген Флиста, о. Андрій Чернецький, о. Іван Гуменюк, о. Євген Зарудний, о. Андрій Козяр, о. Петро Сачко і о. Василь Павлюк.

Про це повідомляє пресслужба архиєпархії.

Капелани працювали розділено у трьох підрозділах, а саме: на Сумському, Харківському і Бахмутському напрямках. Священник здійснювали Богослужіння, сповідали воїнів та проводили духовні розмови.

Відео дня

«Війна, дуже змінює людину, — розповідає о. Андрій Козяр. — На багато речей починаєш дивитися зовсім по-іншому: цінуєш кожен Божий день, кожну хвилину життя. Радієш простим речам і вдячний за те, що маєш дім, родину, спокій. Хочеться, щоб це розуміли усі. Від імені всіх бійців дякуємо усім вірним за підтримку, молитви. Не забувайте про наших військових, а також і про капеланів, які щоразу вирушають до військовослужбовців у горнило війни, де кується справжня незалежність».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що починаємо проєкт «Життя священника». 

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Виталий Закладний

    Святи люди
  • Светлана Василенко

    Молодці.
    Низький уклін Вам Дорогі.
    Нехай Ангел Охоронець завжди буде поруч з Вами.
  • Олег Яцків

    А цим часом є багато курвів, які відвідують ворожу секту фсб-пцу.

keyboard_arrow_up