Партнер рубрики Події

"Зовсім недоступне те розмитнення": на Підволочиському шосе "євробляхарі" влаштували акцію протесту

"Зовсім недоступне те розмитнення": на Підволочиському шосе "євробляхарі" влаштували акцію протесту
  • До Всеукраїнської акції протесту-непокори долучились і тернопільські власники автомобілів на євробляхах.
  • Учасники акції частково обмежили рух на Підволочиському шосе 20 листопада: свої авто вони припаркували колонами з обох сторін вздовж дороги та кілька посеред дороги у вигляді острівців. 
  • Вимагають, щоб депутати проголосували за постанову про заборону законів про розмитнення. А якщо ні, тоді президент має накласти вето на ці закони.

"Всі акції громадянської непокори будуть безстроковими і відбуватимуться до моменту отримання результатів щодо питання скасування законопроектів №8487 та №8488, які були прийняті без урахування вимог громадськості, зокрема - про скасування коефіцієнту віку в розрахунку вартості акцизу", - йдеться у повідомленні організації "Авто Євро Сила" у Facebook.

Євробляхери біля знаку "Тернопіль" на Підволочиському шосе почали збиратись з 9.00 20 листопада. Кожен з водіїв, який долучився до акції протесту - проти двох законопроектів. 

- Перший закон про так зване доступне розмитнення. Для людей воно зовсім недоступне, - каже один з учасників акції пан Роман. - При теперішньому рівні зарплат заплатити такі акцизні ставки і за розмитнення авто, це непідйомні суми для багатьох людей. Наші депутати живуть в зовсім іншій паралелі, ніж люди. В людей зарплата в середньому менше 200 євро, а високі комунальні платежі, дітей треба вдіти, на тих авто в школу завести, батькам допомогти десь з'їздити до лікаря на прийом. І ще при цьому рівні доходів дозволити собі розмитнити авто - нереально. Людей просто обманули. І чому ніхто не говорить про те, що потрібно буде ще заплатити на самій митниці, а там до розмитнення набігає ще досить кругла сума.

Відео дня

Обурює водіїв на євробляхах і те, чому зарплати люди отримують в гривнях, а ставки їм ставлять в євро.

- Ми навіть не країні Євросоюзу, щоб нам ставили євро, - продовжує чоловік. - У нас національна валюта гривня. А що стосується штрафів? Як людина при зарплаті меншою, ніж 200 євро, може заплатити штраф в розмірі 170 000 гривень? Це абсурд. 

На акцію приїхали більше сотні водіїв і таким чином вони хочуть показати, що їх значно більше, ніж всі думають і що їхні авто не корита, як про них говорять. 

Пан Роман уже майже рік їздить на авто з іноземною реєстрацією. До того в нього був Daewoo Lanos, зараз Mazda 6. І те, і те авто - 2004 року, але різного класу, які навіть не варто порівнювати. 

Ще один учасника акції - Віктор. У хлопця це вже друге авто на євробляхах, придбав він його у квітні. Каже, що обрав саме євробляхи, бо так вигідніше: за ті самі гроші можна купити авто вищого класу. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (81)
  • David Starr

    Короч єдине, чого добились ті, як їх зараз називають "альтернативні" - налаштували проти себе не тільки владу, а й більшість людей. Ну-ну.

    Volodymer P. reply David Starr

    Більшість людей дивиться зомбо - ящик, тому і ситуація така, точно як 5 років назад, результат на лице
  • Сергій

    Немать чим занятись і перекривають а люди які їдуть додому чи по справах через них страдають! Подевіться яка статистика аварій з вашими євробляхами!
  • Віктор

    Сьогодні віз вагітну дружину в лікарню. Через купу автоєвробля.ей на дорозі (вибачте за мат, але це крик душі) простояв півгодини у пробці, у жінки тепер проблеми із здоров'ям, бо групка ідіотів хоче всього на халяву.
    Усім евронеробам, які не мають грошей, бо нічого не роблять, а заважають іншим жити, можу побажати: дощу з морозом на період їхнього неробства, а також: як вам стане погано, то шоб швидка по вас не приїхала через купу вашого мотлоху посеред дороги і ви благополучно там здохли!!!
    Можливо тоді ми хоч трохи наблизимося до Європи, тому що там люди мають, бо працюють.

    Volodymer P. reply Віктор

    Не бажай нікому зла, бо воно прийде до тебе, особливо коли ти бажаєш зла, тим людям, які стоять там за тебе дурного!
  • Mercedes-Benz Ternopil

    В європі забороняють старі машини, дбають про екологію та здоров'я людей. А ми звозим той хлам сюди, зайдіть в онко які там черги аж по сходах. Задумайтесь. Купуйте нлвіші авто з меншими викидами газів. ТА НЕ СТАВТЕ СОБІ В ФАРИ КИТАЙСЬКИЙ КСЕНОН, ВИ СЛІПЕТЕ ІНШИХ ВОДІЇВ. Буду бити вам фари за такі лампи !!!! Такщо потім не думайте чого і за що!!!

    Іван Тлумацький reply Mercedes-Benz Ternopil

    Старі машини за 30 років взагалі звільняються майже від всіх податків чоловіче в Європі!!!! А на рахунок леду ксенону ти 100% прав.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up