На Пушкіна - вибух газу. Сім'ю госпіталізували (оновлено)

На Пушкіна - вибух газу. Сім'ю госпіталізували (оновлено)

В квартирі на восьмому поверсі в багатоповерхівці на вул.Пушкіна,1 у Тернополі - пожежа. За попередніми даними, від вибуху газу.

Потерпіла сім'я в лікарні і купа збитків в квартирі і під'їзді: потріскана і обгоріла фарба панелей біля квартири, обсипана штукатурка, бите скло на підлозі, сусідська обгоріла цегла і дошки, потрібні для ремонту, вибиті від вибуху вікна в під'їзді між восьмим і дев'ятим поверхами і вибита віконна рама - такі наслідки вибуху в 101-й квартирі на восьмому поверсі на Пушкіна,1. Які збитки в самій квартирі, невідомо, бо в саму квартиру наших кореспондентів не пустили.

Рятувальники і поліцейські безпосередньо на місці нічого не коментують, мовляв працюють усі служби. На запитання, що сталося відповідають: "Вибух в квартирі. Причини встановлюються. Є потерпілі. Їх забрала швидка".

Відео дня

За попередньою інформацією, четверо людей госпіталізовані. Найбільше постраждав 45-річний господар. У нього - 25-30% опіків тіла. Щодо ішних потерпілих - детальної інформації поки немає. Їх обстежуть медики, однак запевняють, що життю усіх нічого не загрожує. 

- Що тут сталось? - цікавимось у людей, натовп яких зібрався перед третім під'їздом. Ближче до місця пригоди - купка літніх жінок. Далі, позаду припаркованих авто - чоловіки середнього віку. Всі тривожно зазирають на вікна 8 поверху. 

- Я почула, як рвонуло і вибігла, може, комусь медична допомога потрібна, - розповіла пані Олена, медик за фахом, яку ми зустріли біля під'їзду, де нещодавно горіло і бахкало. - А що сталось, - не знаю. Ніхто тут не знає. Люди чули, як рвонуло. І все. 

За попередніми даними, в одній з квартир на 8 поверсі відбувся витік газу. Хтось увімкнув світло і якоїсь миті рвонуло. Від вибуху повибивало шибки у вікнах під'їзду. Перед ним - все встелено уламками скла. 

Мало хто з сусідів на восьмому поверсі міг розповісти, що бачив, коли все сталося.

- Жило їх тут четверо, - розповідає сусід з квартири навпроти пан Сергій. – Мама з сином, невісткою і внуком. Не знаю, що там сталося, але мама поїхала жити в село. Залишилася сім’я з дитиною малою.

Я вискочив з своєї квартири десь за 30 секунд після вибуху. Бо спочатку виглянув через балкон, що сталося. Їхні двері були відчинені. Дивлюся, малий стоїть в футболочці і плаче, а батькой його щось там тушить. Почув, як він казав: «Я не думав, що вона таке зробить». Потім він казав, нібито вона включила газ, бо вони хотіли нагріти воду, щоб помити малого.

Що там було, не знаю. Чув як сусід казав: "Вона включила газ, а я прийшов тоже нагріти малому воду, чи щось робив, і такий результат".

Може вона включила, а потім він прийшов і щось включив, не знати. Але я таке чув, що вона включила газ, а він прийшов і таке сталося.

Вони всі були в свідомості. Поки я вискочив з своєї квартири, то чоловік вже тут бігав, вже малого вивів і гасив все. Жіночку вивели аж потім, вже коли прийшли рятувальники, бо вона, ну таке враження, ніби десь окремо сиділа в кімнаті, не знати, що з нею відбувається. Кажуть, ніби жінка впала в депресію. Бо коли я її десь два місяці тому бачив, то вона була рум’яніша, повніша, а зараз така бліда, худа, якась така.  

Що стало причиною вибуху в квартирі на Пушкіна,1, стане відомо пізніше, після висновку експертів.

За офіційною інформацією рятувальників, яку оприлюднили 18 липня, по вул.Пушкіна у Тернополі стався вибух. Повідомлення про це до рятувальників надійшло 17 липня о 20.30. За лічені хвилини підрозділ прибув за викликом. Вогнеборці підручними засобами погасили вогонь, який не встиг набрати обертів. Внаслідок вибуху вогнем знищено витяжну вентиляцію на площі 1м.кв. пошкоджено речі домашнього вжитку, облицювання стін та стелі, вхідні двері квартири, облицювання стін сходової клітки будинку між 8-м та 9-м поверхом, ударною хвилею пошкоджена міжповерхова віконна рама.

На момент лиха в квартирі перебували три особи.

Для з’ясування причин вибуху працівники Національної поліції проводять слідство, повідомляє Управління ДСНС в Тернопільській області.

Про стан потерпілих повідомляють таке: до медичного закладу із опіками тіла II-III  ступеню госпіталізовано власника квартири 1973 р.н. та його семирічного сина.

Із дiагнозом: отруєння продуктами згоряння природного газу та спроба самогубства в психоневрологічну лікарню ушпиталено жінку, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Зі слів господаря квартири, до моменту виникнення пожежі він перебував в одній з кімнат, дружина була на кухні, в коридорі грався син. Чоловік раптом відчув запах газу. Коли забіг на кухню, то побачив, що конфорки газової плити відкриті. Дружина, не мовивши ні слова, пішла, а він перекрив газ та почав відчиняти вікна. В цей момент й сталося загорання.

Поліцейські встановлюють причину пожежі. Відомості за даним фактом внесено до ЄРДР і кваліфіковано статтею 270 ККУ.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Omnis Omnibus

    «Може вона включила, а потім він прийшов і щось включив, не знати. Але я таке чув, що вона включила газ, а він прийшов і таке сталося». (C) Кличко
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up