На ринках Тернопільщини заборонили реалізувати 860 кг м'яса і овочів

На ринках Тернопільщини заборонили реалізувати 860 кг м'яса і овочів

 З початку року фахівці Тернопільської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби не допустили до реалізації майже 860 кг м’ясо-молочної та рибної продукції, свіжих овочів та фруктів.

Зокрема, при проведенні досліджень лабораторії, які діють на санкціонованих ринках виявили продукти, які заборонили до реалізації після проведених досліджень. А саме:

  1. М’ясо свинини – 54 кг
  2. М’ясо яловичини – 6 кг
  3. Яєць – 8 шт.
  4. Молоко та молокопродукти – 295 кг
  5. Овочі та фрукти – 409 кг
  6. М’ясо птиці – 15 кг
  7. Риби та рибопродуктів – 80 кг

Через перевищений вміст нітратів заборонили до реалізації :

  1. Огірки ранні – 14 кг (ринок Чортків)
  2. Капуста рання – 15 кг (ринок Чортків)
  3. Капуста рання – 50 кг (ринок «ВІП-Маркет»)
  4. Буряк столовий (пізній) – 100 кг (ринок «ВІП-Маркет»)

Продукція, у якій перевищує вміст нітратів становить 43% від усієї продукції, що не допущена до реалізації.

Відео дня

Держпродспоживслужба закликає тернополян та жителів області свідомо ставитися до придбання продуктів харчування, зокрема м'яса та м'ясних виробів, риби, молочної продукції, свіжих овочів та фруктів. Пам'ятайте, що усі ці продукти харчування, які продаються на офіційних (санкціонованих) ринках проходять лабораторні дослідження за певними показниками. Тому, здійснюючи покупку, ви маєте право вимагати результати цих досліджень.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Назарко

    Судячи по обєму який проходить через ринки стаття означає тільки одне - ми їмо невідомо що, а перевіряється десь щось колись випадково коли напевно не заплатили перевіряючим? Чи може хтось думає що всі такі відповідальні і гамно не везуть на продаж?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up