Партнер рубрики Події

Нещасний випадок на Ставі: шукають 25-річного тернополянина, який стрибнув у воду з катамарана

Нещасний випадок на Ставі: шукають 25-річного тернополянина, який стрибнув у воду з катамарана

Поліція та рятувальники закликають краян дотримуватися правил безпеки на воді.

Упродовж минулої доби, 8 липня на території Тернопільської області зафіксовано два випадки смерті громадян внаслідок утоплення. Пошуки ще одного чоловіка тривають.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

8 липня близько 9 ранку у Тернопільському озері виявлено тіло 23-річного жителя міста Ланівці.  У селі Іква Кременецького району знайшли утопленим 60-річного жителя райцентру.

Відео дня

Також станом на 11 годину 9 липня тривають пошуки 25-річного жителя Тернополя, який ймовірно потонув у місцевому Ставі. За попередніми даними, хлопець катався на катамарані, порушив правила безпеки та стрибнув у воду.

Відомості за даними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (з відміткою нещасний випадок).

Загалом з початку 2022 року на водоймах Тернопільської області загинули 18 людей, з них 3 неповнолітніх.

Правоохоронці та рятувальники закликають краян бути обережними під час відпочинку на воді та не нехтувати правилами безпеки:  купайтеся лише у спеціально обладнаних для цього місцях, уникайте плавання у річках з сильною течією, пірнання у незнайомі водойми, не заходьте  у воду у стані алкогольного сп’яніння, не залишайте дітей без нагляду у воді. Однієї з головних причин загибелі на воді є судома. Цю реакцію організму викликає різкий перепад температур, тому особливо небезпечно купатися в спеку або після фізичних навантажень.

У разі екстреної ситуації телефонуйте на лінію "101" або "102".

Читайте також

Знайшли тіло чоловіка, який потонув на «Острові закоханих» (ОНОВЛЕНЕ)

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up