Партнер рубрики Події

На Тарнавського згоріла колишня дача

На Тарнавського згоріла колишня дача

Пожежі на території колишнього дачного кооперативу переважно починаються ввечері.

30 червня о 20:52 у м. Тернопіль на вул. Тарнавського, на території колишнього дачного кооперативу, виникла пожежа в дачному будинку.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС в Тернопільській області.

Відео дня

Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено стіни та стеля на площі 30 м кв.

Пожежу ліквідовано черговими караулами 3-ї державної пожежно-рятувальної частини 3-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління.

Причина виникнення пожежі та матеріальні збитки встановлюються.

Дачі колишнього кооперативу горять періодично впродовж кількох років — згадаємо лише кілька з них.

Так, 28 червня о 22:21 у м. Тернопіль на вул. Тарнавського на території колишнього дачного кооперативу теж виникла пожежа в дачному будинку.

Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено стіни та стеля на площі 30 м кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом 3-ї державної пожежно-рятувальної частини 3-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління.

І 22-го травня о 08:19 у м. Тернопіль на вул. Тарнавського, виникла пожежа в дачному будинку. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено стіни та стеля на площі 15 м кв. Пожежу ліквідовано. 

І 21 лютого о 19:28 у м. Тернопіль на вул. Київська виникла пожежа закинутого садового будинку. Внаслідок пожежі знищено: покриття і перекриття будинку, речі домашнього вжитку, диван та крісло на площі 20 м кв.

Причини жодної з пожеж рятувальники не повідомляли.

Нагадаємо, ми уже повідомляли, що багато років навколо землі на Тарнавського бувало чимало скандалів та судових тяганин. Дачники, які мали її багато років у користуванні, пікетували міську раду, приходили на сесії, судилися. Усе через те, що землю садівничого товариства «Ювілейне» міська влада вирішила віддати під створення парку та забудов.

В кінці 2021 року на території колишніх дач почали вирізати дерева. Ділянку і досі розчищають.

У міській раді повідомили «20 хвилин», загальна площа ділянки, де було садівниче товариство, складає 17,5 га. У міській раді повідомили, що 10,5 га виділять для паркової зони, решта – для багатоквартирної забудови.

Масштаби цієї ділянки справді вражають. Дивіться відео, як вона виглядає з висоти:

Читайте також 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Сергій Брода

    В парках будинки будують а ви вірите що з города буде парк!!!!!!
  • Анатолій Палиця

    А треба було "завінчувати",а "палії" одразу знайшлися б, правда  "в не зовсім здоровому стані" 🙂 Характерна історія для Тернополя, але ще не всіх "навчило",  на разі!🧟
  • Anatoly Vivchar

    Все банально, комусь треба земелька під забудову... Буде продовжувати горіти
  • Читач29

    Там правове питання, що ті ділянки приватизовані і це чиясь власність. Навіщо ще один парк, коли до ладу не можут привести існуючі?! Туалетів нема, дитячіх майданчиків не вистачає, пляжі жахливі! Ще працювати і працювати... Кошти на побудову парка пійдуть з кішень забудовників багатоповерхівок. А меру ще заплатять щоб ці діланки їм дали. А грощі з місцевого бюджету пійдуть в карман.

    Чомц не мможна було б зробити там вулиці, коммунікації і тоді це згодом став би гарний приватний сектор. Ділянки бі стали продавати, та купляти і будувати нормальні 1-2х поверхові приватні будинки. Але в цієї схеми відсутні забудовники багатоповерхівок і мер, тому воно їм не потрібно.

keyboard_arrow_up