Партнер рубрики Події

На Текстильній хочуть капличку. Просять в міськради землю

На Текстильній хочуть капличку. Просять в міськради землю
Збудувати ще одну капличку планують на вул. Текстильній у Тернополі. Виділити земельну ділянку площею 0,04 га на вул. Текстильній просить міськраду релігійна громада "Парафія положення чесної ризи Пресвятої Богородиці" Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ.

Так, на сесії міськради 31 березня депутати дали дозвіл цій релігійній громаді на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування для будівництва та обслуговування каплиці на вул. Текстильній. Цей проект громада має подати на затвердження в шестимісячний термін. 

Окрім того, на сесії затвердили технічну документація із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки площею 0, 4710 для обслуговування будівель Катедрального собору за адресою вул. Сагайдачного, 14. Відтак цю земельну ділянку надали в постійне користування УГКЦ Катедрального собору парафії Непорочного зачання Пресвятої Богородиці. А також рішенням сесії церкву зобов'язали в двомісячний термін провести державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Слабі на голову чи шо. На капличку цілих 5 соток землі? Це територія 25 на 25 метрів. Правду кажуть що чим бідніше та дурніше населення тим більш релігійніше
  • Boris Javir

    важко перейтися кілька сот метрів до ближчої церкви чи каплички?

    так, певно, через захланність, у кожному дворі би будували. як мають кошти на будівництво, краще б на освіту витратили, на розробку ефективних методів лікування, на розвиток електроніки. а то вільних людей вчать опановувати (планету, космос), а рабів вчать підкорятися.
  • Анонім

    спочатку хрест, потім капличка, далі церква, потім комплекс, потім житлові будиночки навколо каплички
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 На Тернопільщині 3-4 травня надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up