На Теребовлянщині скажений вовк загриз собаку, пробіг двома селами та напав на чоловіка

На Теребовлянщині скажений вовк загриз собаку, пробіг двома селами та напав на чоловіка
  • У селі Великий Говилів Теребовлянського району дика тварина загризла собаку, вкрала курку, а у сусідньому селі напала на чоловіка. Мисливці кажуть, що вовк, ймовірно, був схрещений із собакою. 
  • В Управлінні Держспоживслужби Теребовлянського району повідомили, що голову хижака віддали на експертизу, яка підтвердила сказ.
  • У селах усіх домашніх тварин вакцинували.

Повідомлення про те, що на Тернопільщині скажений вовк загриз 18 собак та напав на людину з'явилось у одному із всеукраїнських інтернет-видань. 

Як з'ясували журналісти "20 хвилин", дика тварина таки з'явилась у Теребовлянському районі, але постраждали один собака, курка та чоловік. Проте вовк таки був хворим.

- Тварина з'явилась у Великому Говилові та мала контакт із однією собакою, - каже начальник управління Держпродспоживслужби Остап Дорош. - Собака, схожа на вовка, вискочила на чоловіка, який йшов вулицею, та подряпала йому лице. Людині, яка постраждала, надали медичну допомогу, оскільки у випадку укусу дикою твариною є підозра на сказ.

Відео дня

Сказ підтвердили

- Тварина зайшла в село, забігла на одне подвір'я, інше, пробігла центральною вулицею села, на одному із подвір'їв намагалась вкрасти курку, на іншому - загризла собаку, а у сусідньому селі Малий Говилів, де напала чоловіка, - місцеві чоловіки його закололи, - каже Остап Дорош. - Ми відправили голову тварини на експртизу в Тернопіль, яка підтвердила сказ. 

Про те, що вовк не чистокровний, а ймовірно, схрещений із собакою, повідомили місцеві мисливці, які прибули на місце подій. 

Після повідомлення ветеринари та представники Держпродспоживслужби приїхали у населений пункт. 

- Я особисто виїхав на місце подій, прибули і представники екологічної служби - каже Остап Дорош. - Ми відібрали матеріал на експертизу, написали акт та виділили місце для спалювання, труп тварини спалили, а голову відправили до Тернопільської регіональної служби. У районі є назвичайна протиепізоотична комісія. Ми негайно провели її засідання, є рішення комісії і далі будемо діяти згідно з інструкцією.

Чи був вовк чистокровним встановить експертиза. Наразі у селі провели вакцинацію усіх домашніх котів та собак.

Нагадаємо, у 2018-му вовки атакували Тернопільщину

Що робити при зустрічі з хижаком. 

- Якщо ви помітите вовка раніше, ніж він помітить вас, тихо йдіть геть.

- Пам'ятайте, поруч з одним вовком завжди можуть виявитися ще кілька особин.

- Якщо вовк вас помітив, почніть повільно відходити назад. Не дивіться йому в очі! Для вовка погляд в очі - це виклик.

- Якщо вовк переслідує вас, то не потрібно бігти. 

- Коли ви намагаєтеся піти від вовка, завжди тримайте його перед очима і не повертайтеся спиною, інакше інстинкт хижака спрацює миттєво.

- Вовків легко відвернути їжею. Киньте вовку їжу у випадку переслідування.

- При нападі вовка скласти в позу ембріона, закриваючи руками шию, щоб вовк не мав доступ до типових місцях укусу, особливо до шиї. 

- Добрими засобами самооборони стануть перцевий аерозоль, електрошокер або гострий предмет. Якщо всього цього немає, то згодиться навіть гілка або колоду. Пам’ятайте, що морда і ніс вовка є дуже чутливими, тому намагайтеся вдарити по них з достатньою силою. Завжди намагайтеся бити по морді.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up