Партнер рубрики Події

На Тернопільщині наркоторговець зі стажем підсадив на психотропи неповнолітню

На Тернопільщині наркоторговець зі стажем підсадив на психотропи неповнолітню
  • Жителю Тернопільщини загрожує до 12 років позбавлення волі за збут психотропів та схиляння неповнолітньої до вживання заборонених речовин.
  • Хто цей чоловік і чи був раніше засуджений?

40-річний чоловік, який неодноразово був засуджений за злочини, пов’язані зі збутом наркотичних та психотропних речовин, вирішив знову взятись за своє, розповідають в Головному управлінні Нацполіції Тернопільської області.

За словами правоохоронців, він почав діяти конспіративно, для чого залучив до злочинного бізнесу 17-річну знайому. Він переконав дівчину у тому, що вживання амфетаміну додасть їй сил та енергії, веселого настрою. Далі злочинець зі стажем намовив помічницю створити під вигаданим ім’ям карту клієнта компанії, що займається доставкою. Під таким виглядом вона забирала замовлення.

Роздрібною торгівлею заборонених речовин наркоторговець займався самостійно.  

Відео дня

Проте, як говорять поліцейські, ні кримінальний досвід, ні ретельна конспірація не допомогли йому. Зловмисника все одно викрили.

В гаражі, який чоловік орендував, правоохоронці знайшли  і вилучили 12 пакетиків з психотропною речовиною та ваги, з допомогою яких зловмисник фасував замовлення.

На час досудового розслідування 40-річого уродженця Кременеччини взяли під варту. Неповнолітня дівчина, яку досвідчений наркоторговець намагався зробити своєю постійною клієнткою, у кримінальному провадженні проходить як потерпіла.

Слідчі Головного управління Національної поліції в Тернопільській області скерували до суду матеріали кримінального провадження. Зловмисникові оголосили підозри за частиною 2 статті 307 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту і збут психотропної речовини у великих розмірах, вчинене повторно) та частиною 2 статті 315 (схиляння неповнолітньої особи до вживання психотропних речовин) Кримінального кодексу України.

Довідка.
Стаття 307 Кримінального кодексу України – Незаконне придбання, зберігання з метою збуту і збут психотропної речовини у великих розмірах, вчинене повторно.
Частина 2. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила одне із кримінальних правопорушень, передбачених статтями 308-310, 312, 314, 315, 317 цього Кодексу, або із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини, –
караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
Стаття 315 Кримінального кодексу України – Схиляння неповнолітньої особи до вживання психотропних речовин.
Частина 2. Та сама дія, вчинена повторно або щодо двох чи більше осіб, або щодо неповнолітнього, а також особою, яка раніше вчинила одне із кримінальних правопорушень, передбачених статтями 307, 308, 310, 314, 317 цього Кодексу, –
карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, як ув’язнений іноземець організував наркобізнес у Чорткові. Також повідомляли, що у Бережанах викрили наркоторговця, який крім заборонених речовин, зберігав у будинку наркотики.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up