Ув'язнений іноземець організував наркобізнес у Чорткові

Ув'язнений іноземець організував наркобізнес у Чорткові
  • За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури судитимуть організовану групу з 4 осіб.
  • Їх звинувачують у постачанні наркотиків до Чортківської в’язниці

Уродженець міста Баку, ув’язнений до Чортківської установи виконання покарань №26, налагодив постачання наркотиків до в’язниці, – розповідають у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури, керуючись даними слідства.

У повідомленні також йдеться про те, що організатор створив злочинне угруповання, до якого залучив інших обвинувачених. Один з них ховав наркотичні засоби у предмети особистого вжитку та одяг перед відправленням до установи. Наркотики та психотропи передавали поштовими переказами та через осіб, що отримували ліки в рамках наркотично-замісної терапії. Частина коштів від продажу наркотиків використовувалась на злодійський «общак». Її накопичували на банківських картках для організатора.

Відео дня

Розслідування по цій справі завершили. Його здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львів.

За інформацією прокуратури, організатору злочину інкримінують встановлення та поширення злочинного впливу, організацію постачання наркотичних речовин (частина 2, 3 статті 307 та частина 2 статті 255-1 Кримінального кодексу України. Його спільників обвинувачують у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні з метою збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене у складі організованої групи (частина 3 статті 307 Кримінального кодексу України).

Довідка.
Покарання:
  1. За частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
  2. За частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
  3. За частиною 2 статті 255-1 Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали про те, що в Бережанах викрили наркоторговця. Також повідомляли, що на Тернопільщині затримали продавців марихуани. А розповсюджувач амфетаміну підсадив на наркотики неповнолітню.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up