Партнер рубрики Події

У селах України можна обміняти старі лампочки на LED: як це зробити

У селах України можна обміняти старі лампочки на LED: як це зробити

Обміняти лампочки розжарювання на енергоощадні LED-лампи тепер можна й у селах.

Програма обміну ламп ЄС та уряду стала доступною в селах від сьогодні, 25 лютого.

Про це повідомляє Мінекономіки..

Обмін старих ламп на світлодіоди здійснюється безпосередньо у відділеннях «Укрпошти» та у пересувних відділеннях поштового зв’язку.

Відео дня

— Програма обміну ламп ЄС та уряду стала доступною в селах з 25 лютого. Обміняти лампи зможуть навіть жителі прифронтових населених пунктів Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської та Запорізької областей, — йдеться в заяві відомства.

Відомо, що загалом по селах для обміну буде доступно 6,6 млн світлодіодних ламп.

Інструкція

Існує два доступні способи для обміну ламп у селах, а саме:

  • Якщо у вашому селі є автоматизоване відділення «Укрпошти», замовляйте лампи в додатку Дія за кілька кліків.

Для цього зайдіть у застосунок, натисніть «Послуги», потім «Обмін лампочок» та вкажіть номер телефону та відділення, після чого виберіть, скільки та які саме лампи хочете отримати.

  • Або обмінюйте лампи без попереднього замовлення у застосунку, якщо у вашому селі працює стаціонарне чи пересувне відділення Укрпошти».

Для цього необхідно прийти у відділення «Укрпошти», пред'явити паспорт та реєстраційний номер облікової картки платника податків. Після чого вам обміняють 5 ламп розжарювання на 5 LED-ламп, як і передбачено програмою.

Зазначимо, що обміняти лампи може кожен повнолітній громадянин України.

Нагадаємо, в Україні реалізовують програму обміну старих ламп розжарювання на нові LED-лампи. Їх можна отримати у відділеннях «Укрпошти». Перша «хвиля» обміну в Тернополі стартувала 30 січня.

Довідка

Чому варто обміняти лампи? 7-10% — саме на стільки знизиться споживання електроенергії в моменти пікового навантаження на українську енергосистему. Станеться це за умови масової заміни старих ламп на енергоощадні.

Читайте також

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Читач65

    У дії зареєструвався.Через деякий час прийшло повідомлення.18 лютого була субота,не поїхав.Неділя,понеділок вихідний.Поїхав у вівторок,а там сказали немає.Витратив на дорогу 30 грн.Є у мене номер телефону відділення.Три дні дзвонив,але слухавку так ніхто ге підняв.У суботу повідомили,що реєстрація анульована і ви можете зареєструватись знову.А не пішли б вони зі своїми лампочка за московським кораблем?
  • Майя Сагайдачна

    Який дурень придумав отримувати через дію,знущання над пенсіонерами

    Майя Сагайдачна reply Майя Сагайдачна

    Трохи почекають а потім в магазинах опиняться ті лампочки,все роблять щоб даром людям не дісталося
  • Володимир Перцак

    Тільки не у нас на пошті.

    Василь Штронда reply Володимир Перцак

    Володимир Перцак скрізь так, не тільки у вас, в нас те ж саме, відповідь одна: - Нема в наявності. А на самому ділі їх вже давно продали, але потрібно якось же списать, от під виглядом роздачі людям і списують.
  • Коля Мручок

    Нищеброди

keyboard_arrow_up