На Тернопільщині понад 300 лікарів інфіковані коронавірусом

На Тернопільщині понад 300 лікарів інфіковані коронавірусом

Лікарні області мають чим надавати допомогу хворим на коронавірус, але може виникнути проблема з медиками.

Напередодні вихідних обласне управління здоров'я ТОДА повідомило, що середня заповнюваність лікарень – 56,1%. А по окремих закладах, зокрема, у Тернополі – 90%. Досі такої ситуації не було, зазначив начальник обласного управління охорони здоров'я Володимир Богайчук.

- Зараз ми справляємося з ситуацією, яка склалася в області. Дуже сильна допомога є від сімейних лікарів, адже більшість хворих є на амбулаторному лікуванні. Заклади охорони здоров’я готові до надання допомоги. Є засоби захисту, апарати ШВЛ, кисневі маски, але в нас може виникнути проблема з медичним персоналом, - повідомив начальник обласного управління охорони здоров'я Володимир Богайчук. - Понад три сотні лікарів – інфіковані. 

За останніми даними МОЗ, на Тернопільщині завантаженість ліжок у лікарнях 1-ї хвилі у % за крайні 5 днів становить для хворих з підтвердженим Covid-19 - 40,1%, для підтверджених випадків і підозр - 55,9%.

Відео дня

В лікарнях Тернополя 123 пацієнти з коронавірусною інфекцією

У Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги станом на 10 годину 7 вересня перебуває 76 хворих на коронавірус. 70 з них – тернополяни. 4 хворих перебуває на кисневій підтримці через маску, 9 – на кисневому концентраторі. 3 людей підключені до апарату штучної вентиляції легень. 11 пацієнтів у лікарні - з підозрою на коронавірус.

У Тернопільській міській дитячій лікарні станом на 10 годину 7 вересня – 12 хворих (7 дітей і 5 дорослих) з підтвердженим COVID-19. 21 людина у лікарні - з підозрою на коронавірус.

Станом на 10 годину 7 вересня в Тернопільській міській лікарні №3 перебуває 35 хворих на коронавірус. 2 пацієнтів перебувають на кисневій підтримці через маску, 8 пацієнтів – на кисневому концентраторі. 4 людей у лікарні з підозрою на коронавірус.

Фахівці закликають жителів краю дотримуватися карантинних вимог, адже вони допоможуть зберегти життя і здоров`я!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Великодні гостинці для військових збирають у Тернополі: що й куди приносити? 18:10 У Кутківецький ліс викликали дві «швидких», там знайшли непритомних підлітків (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 18:01 На Тернопільщині в останню путь провели 50-річного священника 17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up