Партнер рубрики Події

На Тернопільщині судитимуть двох правоохоронців, які безпідставно погрожували та били людей

На Тернопільщині судитимуть двох правоохоронців, які безпідставно погрожували та били людей
  • Незаконно потрапили на територію приватного підприємства, погрожували зброєю, били і безпідставно затримали двох людей.
  • Начальник Управління стратегічних розслідувань (УСР) в області та його підлеглий перевищили службові повноваження, діяючи у приватних інтересах знайомого.
  • Прокуратура Тернопільської області скерувала до суду відповідний обвинувальний акт.

За даними слідства, подія сталася ще в травні 2022 року. Тоді двоє правоохоронців нахабно вдерлись на територію приватного підприємства, розташованого у передмісті Тернополя. Поліцейські там погрожували людям, наносили їм тілесні ушкодження, а потім безпідставно тримали у приміщенні поліції.

Про це йдеться у повідомленні Тернопільської обласної прокуратури.

Наразі керівника Управління стратегічних розслідувань разом з його поплічником відсторонено від займаних посад.

Відео дня

Досудове розслідування по цій справі завершено, його здійснювали слідчі ТУ ДБР зі Львова.

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо порушників. Їх обвинувачують у завідомо незаконному затриманні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, перевищенні службових повноважень, незаконному проникненні до іншого володіння особи та проведенні у ньому обшуку (частина 2 статті 162, частина 2 статті 28, частина 2 статті 365, частина 1 стаття 371 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Тернополі судили поліцейських-злочинців, які прилюдно знущались над невинними людьми. Писали і про те, що голова сільради на Чортківщині «годувала» сина з місцевого бюджету.

 

Читайте також:

Катували і прилюдно знущались над невинними людьми. У Тернополі судитимуть поліцейських-злочинців

На Чортківщині голова сільради «годувала» сина з державного бюджету

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Nika Nika

    Коли, на рештi, це все закiнчиться? Через таких, як цi, йде дурна слава про всiх. Не мiсце таким в полiцiï.
  • Оксана Авраменко

    Цікаве затримання. На фото видно, як затриманий лежить не на голій дорозі, як усі затримані поліцією правопорушники, а на м'якенькій підстилці, щоб бува не змерз. Дбають про своїх 😏
  • Lyuba Murynca

    А хіба це перший випадок?Та нічого нікому не буде!Це для показу ,що щось робиться.А покарань ніяких не буде.Не при нашій владі.Нам викручують руки всі по трохи.От як пише жінка .Хай покажуть цю стервоту народу.І хай покажуть ,що його відправили на передову.Викручувати шиї москалям.От тоді може і повірять ,що в нас почали карати скотів.А так,це пусті слова.В брехливі державі.
  • Василь Васильович

    Вони,менти,дограються,бо про них по всій Україні потрібно буде знову проводити люстрацію.Запрошуємо їх і їм подібних до нас,на східні і південно-східні кордони України в окопи і бліндажі,показувати свій героїзм.

keyboard_arrow_up