Партнер рубрики Події

На Тернопільщині судитимуть лісника, який незаконно зрубав понад 30 дерев

На Тернопільщині судитимуть лісника, який незаконно зрубав понад 30 дерев
  • На Тернопільщині за незаконну порубку дерев судитимуть лісника одного з комунальних підприємств.
  • Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури скерували до суду відповідний обвинувальний акт.

Слідству вдалось з’ясувати, що працівник комунального лісогосподарського підприємства вирубав 35 дерев поблизу с. Затурин Тернопільського району. Його дії визнані незаконними, бо дерева не були призначені для санітарної рубки. Шкода, яку лісник завдав навколишньому середовищу, сягає 64 тисяч гривень. Крім того, він не зберіг майно, яке мав охороняти, за що повинен заплатити ще 23 тисячі гривень.

Про це розповідають у Тернопільській обласній прокуратурі.

Відео дня

Слідство по цій справі уже завершено. Тепер міру покарання для обвинуваченого буде обирати суд.

Чоловікові інкримінують обвинувачення за (частиною 1 статті 246 та частиною 1 статті 191 Кримінального кодексу України).

Довідка:
Частина 1 статті 246 Кримінального кодексу України:
Незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду.
Карається: штрафом від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.
Частина 1 статті 191 Кримінального кодексу України:
Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні.
Карається: штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Тобто у разі визнання судом лісника винним у скоєні злочину, чоловік може провести 6 років за гратами.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, про те, що чортків’янина судитимуть за незаконну вирубку дерев у заповідній зоні. Також наші журналісти розбирались, хто має відповідати за лісові посадки вздовж автошляхів.

 

Читайте також:

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up