На Тернопільщині триває приписка юнаків до призовних дільниць

На Тернопільщині триває приписка юнаків до призовних дільниць

Цього року до призовних дільниць приписують юнаків 2006 року народження.

Триває приписка до призовних дільниць юнаків Тернопільщини. Про це повідомили в Тернопільському обласному територіальному центрі комплектування і соціальної підтримки. 

Зазначається, що у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки Тернопільської області протягом січня – березня проводиться щорічна приписка до призовних дільниць.

ДЛЯ ЧОГО?

Відео дня

Згідно із законом України «Про військовий обов’язок і військову службу» приписка громадян України чоловічої статі до призовних дільниць проводиться з метою взяття їх на військовий облік, визначення наявних призовних ресурсів, ступеня придатності до військової служби, встановлення освітнього рівня, здобутої спеціальності або професії, рівня фізичної підготовки, вивчення особистих якостей.

КОГО ПРИПИСУЮТЬ?

До призовних дільниць щороку протягом січня —  березня приписуються допризовники, яким у рік приписки виповнюється 17 років. Приписка проводиться відповідними районними (міськими) територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання.

Цього року до призовних дільниць приписують юнаків 2006 року народження.

ЩО З СОБОЮ МАТИ?

Амбулаторну картку, паспорт громадянина України, тапочки.

Для приписки до призовної дільниці громадяни України зобов'язані особисто прибути до відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки в строк, зазначений у повістці, та подати необхідні документи, перелік яких установлюється Міністерством оборони України.

ХТО ЗВІЛЬНЯЄТЬСЯ ВІД ПРИПИСКИ?

Від явки на приписку звільняються особи, які мають тяжкі захворювання та позбавлені можливості вільного пересування, що повинно підтверджуватися довідками відповідних лікувально-профілактичних закладів або медико-соціальних експертних комісій, які можуть представити їх близькі родичі.

ЩО ОТРИМУЮТЬ?

Громадянам, приписаним до призовних дільниць, видається ПОСВІДЧЕННЯ ПРО ПРИПИСКУ до призовної дільниці та проводиться роз`яснення їх прав та обов`язків з додержання правил військового обліку!

Громадянам зазначеного року народження потрібно звертатися в ТЦК СП Тернопільської області за місцем проживання, йдеться у повідомленні.

Немає опису світлини.

Довідка

Перелік документів особової справи призовника

1. Копія паспорта громадянина України (ID-картки з довідкою про реєстрацію місця проживання особи).

2. Копія свідоцтва про народження.

3. Копія документа, що засвідчує реєстрацію особи у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (картка платника податків).

4. Копія документа про освіту.

5. Довідка з місця роботи (навчання).

6. Характеристика з місця роботи (навчання).

7. Довідка про склад сім’ї.

8. Інші документи про стан здоров’я та сімейний стан.

9. Повідомлення органів досудового розслідування про підозру призовнику у вчиненні кримінального порушення або суду про розгляд кримінальної справи в суді, органу реєстрації актів цивільного стану громадян про зміну прізвища, імені та по батькові, інші документи, що характеризують особистість призовника.

Паспорт громадянина України, свідоцтва про народження, а також інші особисті документи повертаються їх власникам.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up