На Тернопільщині у школі померла дівчинка

На Тернопільщині у школі померла дівчинка

Школярка знепритомніла просто на сцені під час новорічного ранку у школі. На жаль, медикам врятувати її життя не вдалося. Трагедія сталася у селі Бариш Бучацького району 28 грудня. 

Про смерть учениці повідомляє у соцмережі "Фейсбук" депутат Бучацької міськради Анатолій Дубина:

"Вчора, 28 грудня 2018 року, в Бариській ЗОШ І-ІІІ ст. раптово померла учениця цієї школи. Інтернетом пішли різні чутки з цього приводу, в тому числі звинувачення в сторону вчителів, лікарів...На даний момент є наступна інформація:
Директорка школи, Ільніцька Лариса Анатоліївна:

"28 грудня в школі проводились заходи до новорічно-різдвяних свят, учні 5-8 класів проводили новорічний ранок до 14 год і Даринка, учениця 6 класу брала активну участь. З 15 год розпочалося новорічне свято для учнів 9-11 кл і Даринка була на цьому святі як глядач. Коли запросили бажаючих на сцену, Даринка виявила бажання і вийшовши на сцену відразу втратила свідомість. Вчитель і один з батьків винесли Даринку з приміщення на свіже повітря. Надавали допомогу шкільна медсестра і медсестра з геріатричного центру, робили все можливе. Не гаючи часу сільська швидка допомога в супроводі шкільної медсестри і заступника директора з виховної роботи везли Даринку на зустріч районній швидкій, з якою зустрілися на початку села".

Інформацію повністю підтвердив Сергій Головецький, головний лікар Бучацького районного центру ПМСД. Дійсно допомога надавалася медсестрами, районна швидка забрала дівчинку вже в стані клінічної смерті.

Відео дня

Сьогодні зранку були терміново викликані на роботу всі причетні лікарі (сімейний лікар, педіатр і т.д.), перевірено амбулаторну картку дитини, результати обстежень... виявлено, що жодними хронічними хворобами учениця не хворіла, не мала ніяких протипоказань для занять на уроках фізкультури.

Зараз тіло дитини знаходиться в Тернополі, проводиться судово-медична експертиза; результати будуть, можливо, вже й сьогодні.

Бучацьке відділення поліції ГУНП в Тернопільській області за фактом смерті відкрило кримінальне провадження. Будемо слідкувати за останньою інформацією по темі та оперативно публікувати в групі. Наші щирі співчуття батькам, родичам та близьким покійної... UPD: Є попередні дані з СМЕ. Причиною смерті стала гостра серцева недостатність".

Інформацію про смерть дитини "20 хвилин" підтвердили у відділі комунікації управління Нацполіції в Тернопільській області.

- Під час новорічного свята раптово знепритомніла 11-річна школярка. До приїзду швидкої її намагались привести до тями, але марно. Медики констатували смерть дитини, - кажуть у поліції.  -За попередніми даними, причина смерті гостра серцева-судина недостатність, стеноз мітрального клапана. Інформація про дану подію внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Журналісти "20 хвилин" з'ясовують усі обставини цього випадку. Детальніше - згодом. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Іра Двуліт

    це неправда лікарів у школі небуло лікарка відмовилася допомагати начибто хвора . а шкільної лікарки небуло на робочому місті діти намагалися надавати перше допомогу. а бідна дівчинка Даринка померла
    від серцевої недостатності.........
  • Тетяна Кандиба

    ....обман ...Дівчинка жива і здорова навіть....Більше того,ніякої сердцевої недостатності не було. Афера..Причетні до цього і дівчинка...батьки... лікарі... школа...управління нацполіції....і депутати...Якщо геть коротко.

    тойво reply Тетяна Кандиба

    незрозуміло.То жива вона чи що?
  • Кобра

    Бідне дитя, спічуття рідним
  • Оксана Браила

    Тільки б Орел зробив ту експертизу полюдськи і задурно не так як нам
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up