Партнер рубрики Події

У Козівській громаді в водоймі виявили тіло чоловіка

У Козівській громаді в водоймі виявили тіло чоловіка

 

Ще один нещасний випадок поповнив сумну статистику утоплень

Трагічний випадок трапився в селі Вибудів Козівської громади. В місцевій водоймі виявили тіло чоловіка, повідомляє поліція Тернопільської області.

На місце події виїждали працівники поліції та рятувальники. Як з’ясувалося, утоплений – місцевий житель 1963 року народження.

Під час попереднього огляду слідів насильницької смерті правоохоронці не виявили, тіло направлено на проведення медичної експертизи. Слідчі встановлюють детальні обставини події.

Відео дня

Правоохоронці вкотре нагадують про правила поведінки у воді:

•    не запливайте за буї, відчувши втому перепочиньте: переверніться на спину і підтримуйте себе на плаву легкими рухами рук;
•    потрапивши в течію не слід з нею боротися: пливіть вниз по течії під невеликим кутом, поступово наближаючись до берега;
•    не губіться потрапивши у водоверть: наберіть побільше кисню в легені, якомога глибше пірнайте і потужним ривком спробуйте випірнути убік;
•    не допускайте грубих ігор під час купання;
•    не залишайте дітей без догляду. Діти не усвідомлюють небезпеки води і більш беззахисні.
•    обережно плавайте на надувних виробах: вітром чи течією їх може віднести далеко від берега.
•    паніка – головна причина усіх бід: не метушіться, а заспокойтеся і подумайте яким чином підвищити плавучість плавзасобу, що зробити аби більш впевнено триматися на воді.

Зазначимо, що даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, потопання є третьою за масштабністю причиною нещасних випадків. Щорічно тонуть близько 360 тисяч людей у всьому світі. У більшості випадків у зоні ризику знаходяться чоловіки і діти. Чоловіки потрапляють в цю категорію через зайву самовпевненість, а іноді бажання поплавати після прийняття алкоголю або просто люблять плавати наодинці. Ні в якому разі не заходьте у воду в нетверезому стані. Уникайте купання наодинці, адже у випадку біди – ніхто не зможе прийти вам на допомогу.

Нагадаємо, що тільки за липень на Тернопільщині втопилось семеро людей.

 Читайте також:

І війни не треба. У липні на Тернопільщині вода забрала життя вже сімох чоловіків

Що робити і чого категорично не можна, рятуючи того, хто тоне

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up