Партнер рубрики Події

На Тернопільщині відбулася піша проща дружин священників

На Тернопільщині відбулася піша проща дружин священників

17 червня відбулося Друге піше паломництво дружин священників Тернопільсько-Зборівської архиєпархії до Зарваниці.

Про це повідомили в Тернопільсько-Зборівській єпархії УГКЦ.

— З благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка, напередодні міжнародного свята Дня батька, їмості пішки подолали шлях, молитовно єдналися за перемогу України, порятунок усіх воїнів, мирного населення й полонених та в особистих наміреннях, — йдеться у повідомленні. — Духовний супровід для паломниць здійснювали духівники з кожного деканату.

Прибувши до відпустового місця, дружини священнослужителів молилися до Пресвятої Богородиці перед чудотворною іконою Зарвавницької Матері Божої у парафіяльному храмі Пресвятої Трійці та Покрови Пресвятої Богородиці.

Відео дня

Процесійною ходою пройшли до Марійського духовного центру «Зарваниця», де разом з духівниками молилися Хресну дорогу, відвідали Український Єрусалим й святині МДЦ.

Центральною подією всієї прощі стала Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк. Після Літургії архієрей привітав усіх присутніх, подякував за жертовність, любов і довіру до Пресвятої Богородиці. На завершення відбувся похід до чудотворного джерела, освячення води й спільна фотографія на згадку про цей особливий час.

Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли, що Хресна дорога у Зарваниці об’єднала тисячі вірян та близько 200 священників у молитві за Україну.

 

Читайте також:

Хресна дорога у Зарваниці об’єднала тисячі вірян та близько 200 священників у молитві за Україну

 На Тернопільщині відбулась проща до Зарваниці з нагоди Дня усиновлених

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up