Партнер рубрики Події

На Тернопільщині відкрили пам’ятник герою українсько-російської війни розвіднику Михайлу Цимбалістому

На Тернопільщині відкрили пам’ятник герою українсько-російської війни розвіднику Михайлу Цимбалістому

У селі Увисла Чортківського району на Тернопільщині 1 серпня урочисто відкрили перший в області пам’ятник герою українсько-російської війни розвіднику підполковнику Михайлу Цимбалістому.

Офіцер українського війська загинув під час виконання бойового завдання у ніч з 13 на 14 вересня 2019 року поблизу населеного пункту Павлопіль на Донеччині від кулі ворожого снайпера.

Ідея увіковічнити пам'ять про українського розвідника виникла в однокласників полеглого офіцера і була підтримана всіма жителями села та Хоростківської громади, повідомляє Тернопільський обласний ТЦК СП. Активно долучилися до фінансування пам'ятника Тернопільська обласна влада і підприємці навколишніх населених пунктів. Ідею викарбувати в граніті українського героя реалізували тернопільські митці: заслужений скульптор України Роман Вільгушинський та заслужений архітектор України Іван Жовнич.

В урочистому заході взяли участь рідні та бойові побратими Михайла Цимбалістого, представники Міністерства оборони і Збройних Сил України, керівництва Тернопільської обласної держадміністації, обласної і міської ради, Хоростківської міської територіальної громади та представники громадськості.

Відео дня

Михайло Цимбалістий, з перших днів російської агресії, став на захист східних кордонів України. Він брав участь у ключових боях українсько-російської війни. Офіцер був учасником оборони Донецького аеропорту, кавалер орденів «За мужність» ІІІ та ІІ ступенів.

Також, увіковічнити пам’ять про героя російсько-української війни Михайла Цимбалістого планує і громада міста Тернопіль. У листопаді 2020 року депутати Тернопільської міської ради підтримали проєкт рішення про найменування однієї із вулиць обласного центру іменем полеглого розвідника. Окрім того, очікується, що на фасаді школи № 29 у Тернополі буде встановлено пам’ятну дошку на честь офіцера.

Читайте також Тернопільщина попрощалась із майором ЗСУ Михайлом Цимбалістим

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up