На Тернопільщині врятували чоловіка, який тонув на ставі

На Тернопільщині врятували чоловіка, який тонув на ставі

В м. Шумськ на місцевому ставі ледь не потонула людина. 

28 червня о 13:06 рятувальники отримали повідомлення про те, що в м. Шумськ на місцевому ставі тоне людина. На місце події направлено черговий караул 16 ДПРЧ 5 ДПРЗ Головного управління. По прибуттю до місця виклику, рятувальники за допомогою надувного човна та рятувального круга, витягнули чоловіка на берег та передали у стані свідомості працівникам екстреної медичної допомоги, повідомили у Головному управлінні ДСНС України в Тернопільській області.

 Спека, яка панує в ці дні на теренах Тернопільщини змушує все більше людей шукати захисту від палючого сонця на берегах водойм. Зі зростанням числа відпочиваючих на воді – зростає й кількість утоплень. На жаль, часто люди не дослухаються до застережень, поводять себе надто безпечно. Заходять у воду будучи у стані алкогольного сп’яніння, пірнають у водойми не знаючи глибин та рельєфу дна, не вміючи плавати, тощо. І як наслідок – втрачені людські життя. З початку 2021 року на водоймах Тернопільської області загинули 11 людей, з них 2 неповнолітніх.

Нагадаємо, 27 червня, близько 23 години у Тернопільському ставі на дальньому пляжі під час купання втопився дев'ятнадцятирічний житель Волині, який пішов купатися та не повернувся. Для проведення пошукових заходів,  27-28.06.2021 року на місце події залучалися відділення 1 ДПРЧ 1 ДПРЗ Головного управління та рятувально-водолазне відділення АРЗ СП: всього 11 рятувальників та 5 одиниць техніки, в тому числі 2 плавзасоби.

Відео дня

Зусиллями  рятувальників 28 червня о 12:00 тіло виявлено та піднято на поверхню.

Читайте тут: Тут глибоко – я йду поплаваю, а ти вертайся, сказав 19-річний Іван своїй дівчині на Дальньому пляжі і зник у воді
 

     Рятувальники вкотре звертаються до жителів області з проханням дотримуватись правил безпеки на водоймах. Це необхідна умова, від якої залежить збереження людського життя і здоров’я!

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ НА ВОДІ

  • Відпочинок на воді (купання, катання на човнах) повинен бути тільки у спеціально відведених місцевими органами виконавчої влади та обладнаних для цього місцях.
  • Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби.
  • Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при швидкості вітру до 10м/сек, температурі води — не нижче +18° С, повітря — не нижче +24° С.
  • Перед купанням рекомендується пройти огляд лікаря.
  • Після прийняття їжі купатися рекомендується не раніше, ніж через 1,5-2 години.
  • Заходити у воду необхідно повільно, дозволяючи тілу адаптуватися до зміни температури повітря та води.
  • У воді варто знаходитись не більше 15 хвилин.
  • Після купання не рекомендується приймати сонячні ванни, краще відпочити в тіні.
  • Не рекомендується купатися поодинці біля крутих, стрімчастих і зарослих густою рослинністю берегів.
  • Перед тим, як стрибати у воду, переконайтесь в безпеці дна і достатній глибині водоймища.
  • Пірнати можна лише там, де є для цього достатня глибина, прозора вода, рівне дно.
  • Кататися на човні (малому плавзасобі) дозволяється тільки після отримання дозволу та реєстрації у чергового по човновій станції.

Читайте також: Місця для купання в області: офіційні та улюблені водойми влітку (ФОТОПІДБІРКА)
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up