На Тернопільщині вже розгорнули 400 місць для евакуйованих з Херсонщини

На Тернопільщині вже розгорнули 400 місць для евакуйованих з Херсонщини
  • Рятувальники Тернопільщини готові у разі потреби до термінового виїзду на місце руйнації, щоб допомагати ліквідовувати наслідки затоплення. Наше управління ДСНС збирають мотопомпи і човни.
  • На Херсонщину уже прямує з Тернопільщини 50 тонн питної води. Цим вантажем перекриють запаси й інших областей, які вже підвезли воду для населення Херсонщини.

400 місць для постійного перебування та харчування людей, евакуйованих з Херсонщини, розрогнули на Тернопільщині, повідомили в ОВА.

— Відбулася термінова нарада щодо готовності областей прийняти евакуйоване населення та долучення їх до ліквідації підриву Каховської ГЕС, під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, — повідомили в ОВА. — Участь в нараді взяв заступник начальника Тернопільської ОВА Володимир Важинський. Тернопільщина готова допомагати! Через підрив російськими терористами дамби Каховської ГЕС маємо бути готові прийняти евакуйоване населення Херсонщини.

Рятувальники Тернопільщини готові у разі потреби до термінового виїзду на місце руйнації, щоб допомагати ліквідовувати наслідки затоплення.

Відео дня

Також наше управління ДСНС збирають необхідну техніку для ліквідації надзвичайної екологічної ситуації. Йдеться про мотопомпи і човни.

На Херсонщину уже прямує з Тернопільщини 50 тонн питної води. Цим вантажем перекриють запаси й інших областей, які вже підвезли воду для населення Херсонщини.

Нагадуємо, що Тернопільська ОВА запустила роботу Координаційного центру підтримки цивільного населення. Він відповідає за гуманітарну допомогу, поселення та медичну допомогу.

Прийняти у себе евакуйованих українців з областей, які затопило, готові і на Лановеччині, повідомив на своїй сторінці у Фейсбук отель Олексій Філюк.

— У звязку з останніми подіями в Україні надамо для безкоштовного проживання у с.Шушківці будиночки, людям, які постраждали внаслідок підтоплення, — розмістив оголошення о. Олексій. — Зразу попереджаю: в хатах джакузі і душової кабінки немає.

З Тернопільщини на Херсонщину, нагадаємо, відправляють 50 тонн питної води. Про це у ТГ-каналі повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш. 

Також запустили роботу Координаційного центру підтримки цивільного населення. Він відповідатиме за гуманітарну допомогу, поселення та медичну допомогу.

Херсонці, які евакуюються із зон підтоплення, нагадаємо, можуть знайти безкоштовне житло за допомогою програми «Прихисток»    Мешканці Херсонщини, які вимушено евакуюються з населених пунктів через загрозу затоплення, можуть знайти житло у безпечних районах країни, скориставшись програмою «Прихисток». Оголошення про надання прихистку розміщують безпосередньо люди, власники житла. Тому кожен переселенець може знайти тимчасове безкоштовне житло у будь-якому регіоні України на кілька днів чи на довший період.
За умовами програми ті, хто надав прихисток, отримають компенсацію від держави на сплату комунальних послуг. Щоб  побачити пропозиції вільного житла, достатньо зареєструватися на сайті «Прихисток» і за допомогою системи фільтрів підібрати помешкання, а після обрання потрібного варіанту – зв’язатися з власником.
«Прихисток» є волонтерською ініціативою. Її у перший день повномасштабного вторгнення запустила народний депутат України Галина Янченко. Пізніше програма отримала Урядову підтримку.

 

Довідка

Гаряча лінія Тернопільської обласної військової адміністрації 0 800 335 975

Координаційний центр з питань осіб, зниклих безвісти 096 490 49 74

Гаряча лінія департаменту соціального захисту населення з питань евакуації (0352) 52 21 51,

063 180 38 83

Гаряча лінія департаменту з питань ЦЗ населення та взаємодії з правоохоронними органами 096 086 44 14

Гаряча лінія департаменту охорони здоров’я: (0352) 52 10 71, 097 664 76 34

Якщо вас зацікавило оголошення о. Олексія, телефонуйте: +38 (098)797-18-41, Людмила, дружина старости.

 

Читайте також:

Росіяни підірвали ГЕС на Херсонщині. Чим це загрожує?

Чи вплинув підрив Каховської ГЕС на роботу енергосистеми: роз’яснення Укренерго

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up